in

Românii la Roma, cei mai buni cumpărători de porci vii în preajma sărbătorilor, anunțuri în limba română la Termini

„Vând porci crescuți în mod natural cântărind cel puțin 100 de kilograme”. Anunțul scris în limba română a fost lipit (în mod ilegal, scrie presa italiană) în aceste zile, lângă stația Termini, din Roma. Pe anunț există, de asemenea, o imagine cu trei porci care zburdă fericiți pe o pășune. Costul lor este de 3 euro pe kilogram.

Nu mică le-a fost mirarea jurnaliștilor de la Il Messaggero când, apelând numărul de pe anunț, au dat nu de un român, ci de o persoană care vorbea într-un autentic accent roman. Era un italian care își căuta clienții în rândul românilor care trăiesc în capitala Italiei sau împrejurimi și sunt amatori de carne de porc, la un preț mai ieftin.

”Eu îi vând vii, dar voi trebuie să îi taiați și să îi pregătiți. Trebuie să mergeți la măcelărie”, i-a mai spus italianul jurnaliștilor.

”Și oricum, nu mai am niciunul de vânzare, i-am dat pe toți, s-au vândut imediat”, a completat el, dându-le ziariștilor un alt număr de unde ar mai putea încerca să găsească un porc de vânzare. ”Și el îi vinde vii, trebuie să îi duceți la măcelărie”, a adăugat crescătorul.

Este bine-știut că foarte mulți români care rămân în Italia cu ocazia sărbătorilor de iarnă, încearcă să păstreze tradiția sacrificării porcilor și a pregătirii de preparate asemănătoare cu cele din țară. Tocmai de aceea, de ani buni sunt principalii clienți ai crescătoriilor care vând porci vii, la prețuri mult sub cele pe care le găsesc în magazine sau măcelării.

VIDEO ȘOC! Italia, denunț al unei organizații: ”Așa sunt tratați porcii înainte de a fi sacrificați”

Român condamnat pentru furtul a zece porci în România, arestat la Napoli. Va fi extrădat

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salerno, fetiță română de 13 ani, trimisă să se prostitueze de mama sa și de prietenul ei faianțar: ani grei de închisoare

Cum să-ți duci mașina în România fără să fii amendat de poliția italiană, indicațiie Ambasadei