in

Reputat cercetător din Italia, a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi

Un reputat cercetător chimist din Italia a devenit, în cursul zilei de ieri, Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI). Titlul onorific a fost acordat conf. univ. dr. Silvia Fiore, de la Universitatea Politecnico di Torino, Italia, pentru merite deosebite aduse la dezvoltarea domeniului Ingineria Mediului.

Acordarea titlului onorific a fost votată în urma propunerii venite de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” (FICPM), din comisia de decernare a distincţiei făcând parte prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Nicolae Hurduc, ministrul Cercetării Ştiinţifice, prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, de la TUIASI, prof. univ. dr. ing. Maria Gavrilescu, de la TUIASI, prof. univ. dr. habil. ing. Florica Manea de la Universitatea Politehnica Timişoara, prof. univ. dr. chim. Camelia Drăghici de la Universitatea Transilvania din Braşov şi prof. univ. dr. habil. Mircea Nicoară de la Universitatea „AIexandru Ioan Cuza” Iaşi.

„Sunt onorată să fiu aici, să primesc acest titlu de la prestigioasa dumneavoastră universitate. Mulţumesc că aţi fost răbdători şi vreau să spun din nou că sunt onorată să fiu aici cu o ocazie atât de importantă, un moment care va întări cooperarea noastră, ce sper ca în viitor să fie cât mai fructuoasă şi mai profitabilă pentru ambele noastre universităţi”, a precizat conf. univ. dr. Silvia Fiore în cadrul ceremoniei de ieri, citată de ziaruldeiasi.ro.

Conf. Dr. Silvia Fiore este cercetător, coordonatoarea laboratorului de Biorafinare şi economie circulară din cadrul departamentului DIATI, Politecnico di Torino. A publicat peste 140 lucrări şi studii ştiinţifice dintre care peste 51 lucrări ştiinţifice în reviste internaţionale cotate ISI din domeniul Ingineriei Mediului şi peste 80 lucrări în volumele conferinţelor internaţionale.

Conf. Dr. Silvia Fiore este membră în comisia de evaluare din cadrul Ministerului Italian al Universităţilor şi Cercetării, expert evaluator al programelor de cercetare din cadrul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), membră a Comitetului Ştiinţific al proiectului H2020 Enerwater, precum şi „peer reviewer” pentru numeroase reviste internaţionale cotate ISI.

Români de succes în Italia: Dana Brânzei, cercetător la Milano. ”Îmi este foarte bine aici”

https://www.gazetaromaneasca.com/societate/cultura/ctlina-curceanu-cercettor-in-fizica-nuclear-mo-crciun-exist/

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O treime din populația Italiei vrea reîntoarcerea la vechea liră, jumătate vor referendum pentru ieșirea din UE

Cartelul sicilian al roșiilor de Mehedinți: sute de mii de euro de la statul român pentru falși fermieri italieni!