in

„Prostituate și sclavi în Diaspora”, un deputat PNL îi cere demisia lui Mihai Chirică

Deputatul PNL de Iași, Marius Bodea îi cere demisia lui Mihai Chirica după ce primarul Iașului a vorbit despre tinerii care pleacă la muncă în străinătate, în termenii de „sclavi” și „prostituate”.

„Mihai Chirica le consideră „prostituate” pe tinerele fete care au ales să meargă la muncă în străinătate și „sclavi” pe compatrioții noștri care au ales calea pribegiei pentru un trai mai bun.

Dl. Chirica și-a pierdut complet busola morală, trebuie sa demisioneze imediat. Este inacceptabil ca primarul celui mai mare oraș din România după București, cu cei mai mulți tineri plecați la muncă în străinătate, să îi jignească într-un mod atât de grosolan. Acești tineri au fost goniți tocmai de neputința autorităților, adică inclusiv de neputința primarului Iașului, de a le asigura condiții de trai mai bune pentru a rămâne acasă.

Chiar și așa, demisia lui Mihai Chirica ar fi o palidă scuza pentru românii pe care i-a jignit atât de grosolan.

Acest om este incapabil să înțeleagă realitatea în care trăiesc cei pe care ar trebui sa îi reprezinte.

La adăpostul celor 5 case și averii imense pe care a dobândit-o ilicit, Dl. Mihai Chirica nu poate empatiza cu cei care au riscat totul și au plecat la muncă în bejenie pentru a le asigura celor dragi, de acasă, un trai mai bun.

El toată viata a fost un răsfățat al funcțiilor din Primărie babane, plătite gras, al combinațiilor cu firme de construcții și al unei vieți tihnite, securizate de înțelegerile obscure cu samsarii imobiliari.

Dacă ar fi făcut Chirica în cei 20 ani de când are funcții de conducere în Primăria Iași măcar cât am făcut eu în 4 ani ca manager la aeroport pentru roamânii din Diaspora, ar avea legitimitatea să vorbească despre acești oameni.

Însă el nu are dreptul sa vorbească despre cei plecați în străinătate la munca, darămite să își permită să îi jignească.

Nu are dreptul pentru că acești oameni au plecat și din cauza lui, a neputinței și corupției cu care a infectat aparatul de stat.

Demisia, domnule Mihai Chirica! Rușine!

Ioan Rus, Ministru al Transporturilor din partea PSD în Guvernul României, și-a dat demisia după o declarație identică! Va avea dl. Chirica măcar demnitatea unui pesedist?”, a declarat Marius Bodea, Deputat PNL Iași.

În replică, Mihai Chirică a declarat:

”Am văzut că unele afirmaţii făcute de mine la un post local de televiziune le-a produs unor politicieni şi jurnalişti extrem de „sensibili” o nemaipomenită revărsare de patriotism desantat! Dacă vreo persoană s-a simţit lezată de vorbele mele, poate prea fruste, atunci îi cer iertare, şi – pentru o înţelegere deplină a vorbelor mele – repet ce am declarat la emisiunea respectivă.

Cu durere extremă în suflet, asistăm de mai bine de douăzeci de ani la o depopulare masivă şi la îmbătrânirea satului românesc. Lipsa totală de preocupare a statului român, a clasei politice, în general, faţă de generaţia tânără, a făcut ca mulţi dintre tinerii României să pornească în lume foarte puţin pregătiţi pentru viaţă. Aşa se face că o parte dintre ei au devenit victime ale abuzurilor unor indivizi lipsiţi de scrupule, unii dintre ei chiar conaţionali de-ai noştri, care au profitat tocmai de această lipsă de experienţă.

Nu o spun eu, ci statisticile oficiale: româncele sunt printre cele mai traficate femei din UE, căzând foarte uşor prada traficanţilor de carne vie.

De asemenea, tot romanii ajung în număr dureros de mare „sclavii” unor angajatori ticăloşi din străinătate, ce-i păcălesc promiţându-le locuri de muncă bine plătite şi condiţii excepţionale de trai. Dar, vai, când primesc jobul lăudat, descoperă o realitate terifiantă. Plus o capcană din care, deseori, nici nu mai pot scăpa!

Dacă mai adăugăm faptul că România a pierdut cei mai mulţi muncitori din UE, rezultă că viitorul suna cumplit pentru ţara, dacă nu începem să luăm imediat măsuri! Am spus ceva greşit? Mă fac vinovat că mă preocupă soarta romanilor din străinătate, în condiţiile în care Primăria Municipiului Iaşi deţine un departament pentru diaspora extrem de dinamic, probabil cel mai puternic din ţară? Din contră, consider că a venit timpul să nu mai permitem nimănui să ne mai umilească, nici în străinătate, nici acasă, şi să cerem statului român, clasei politice, să intervină rapid şi eficient ori de câte ori sunt dezvăluite astfel de cazuri.

Iar găunosului parlamentar care îmi cere demisia fiindcă am vorbit despre o realitate tristă, terifiantă, îi transmit un mesaj categoric: pentru un parazit al banului public ce nu-şi poate folosi nici măcar un deget de la o mână pentru a enumera o singură realizare notabilă într-un lung mandat de ales, patriotismul zelos pe care-l afişează nu poate trezi decât silă! Faceţi-vă datoria pentru care sunteţi plătit regeşte din banii romanilor, domnule deputat, adică elaboraţi legi drepte şi bune, şi abia atunci veţi primi voie să vă daţi cu părerea despre ce e moral şi ce nu!»”, a spus primarul Mihai Chirica.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primarul Mihai Chirica, declarații șocante despre românii din diaspora: „Fetele se prostituează, tinerii sunt sclavi”

Copiii români cu părinții plecați în străinătate vor beneficia de sprijin din partea statului! Se vor investi 10 milioane de euro