in

Perugia, transport gratuit la vot

Din partea mai multor români care trăiesc în provincia Perugia am primit sesizări cum că o persoană din zonă a lipit zeci de fluturaşi prin care invita românii la vot, încurajându-i să voteze pentru suspendarea lui Traian Băsescu. De asemenea se oferea să-i transporte gratuit pe toţi cei care nu aveau posibilitatea să se deplaseze. Pe afişele lipite în Perugia se puteau citi următoarele: “Votează DA, Băsescu demis.

Dacă nu votezi, absenţa ta se consideră vot în favoarea lui Băsescu. Vrei asta? Mergi la Perugia. Duminică, 29 iulie, 7.00-23.00. Dacă nu ai maşină te duc eu gratis. Uscita Madonna Alta. “

 Am telefonat la numărul indicat pe fluturaş ii electorali şi am vorbit cu cel care le lipise: Marian Zaharia, originar din Brăila, rezident în Umbria de şase ani. Acesta ne-a declarat că a fost iniţiativa lui persoanală şi că nu a avut nicio legătură cu vreun partid.

“A fost iniţiativa mea pentru că doream să iasă cât mai mulţi români la vot, să facem o schimbare în bine în ţara aia. Am făcut ce am putut şi eu şi îmi pare rău că nu m-am gândit mai devreme să pregătesc şi mai bine acest lucru. Ideea mea era de a-i ajuta pe cei care nu se pot deplasa din cauza distanţei.

Vreau să fie clar faptul că nu am nicio legătură cu vreun partid din România şi că e intenţia mea personală. Am lipit pe unde am putut şi indicatoare pentru sediul de votare. Consider că am ajutat pe cei care au dorit să participe la vot.”

L-am întrebat şi despre numărul de persoane pe care le-a transportat şi după multe ezitări a răspuns că doar două. “Eu am dus doar două persoane, dar ceilalţi, adică cei cărora le-am trimis sms-uri şi i-am îndemnat să facă acelaşi lucru, au dus mai multe.”

 Unul dintre membrii comisiei de votare de la Perugia, care ne-a rugat să nu-i divulgăm identitatea, ne-a declarat că Marian Zaharia a lipit în afara secţiei afişe cu indicatoare către secţie şi a încercat să orneze sala de vot cu baloane.

“Ceea ce a făcut în afara secţiei nu am putut să-i interzicem, doar când a venit cu ideea de a pune baloane în interior, i-am interzis cu desăvârşire. Ştiam de fluturaşii lui, dar prefer să nu comentez subiectul”

A.R.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marian Mocanu: Băsescu a rămas Preşedinte deoarece în Diaspora nu există votul telematic

Gastronomia belgiană