in

Ministrul Sănătății, declarații șocante: Plecarea românilor în străinătate duce la îmbolnăvirea copiilor de autism

Ministrul Sănătății a găsit explicația numărului în creștere de copii care suferă de tulburări din spectrul autist. Plecarea părinților în străinătate. 

Emigrația românilor a fost pusă în legătură directă cu răspândirea cazurilor de autism la copii, chiar de către ministrul sănătății, Victor Costache, într-o conferință transmisă de Epoch Times.

Acesta a subliniat faptul că „există o corelare între această afecțiune (n.r. autism) și timpul care este petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede”. Este prima dată când un demnitar oficial român face public o legătură de acest fel între o afecțiune dezvoltată de copii și plecarea masivă a persoanelor active și a părinților în străinătate pentru a munci, scrie Cotidianul.

Costache a declarat că „din păcate, datorită acestui fenomen tipic României, a plecărilor persoanelor active în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism. Este o corelare între această afecțiune și timpul care este petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede. Și atunci trebuie să creștem capacitatea noastră că, ca țară, de a trata aceste afecțiuni”.

Tulburările din spectrul autismului (TSA) sunt un grup de tulburări complexe de dezvoltare a creierului. Acest termen umbrelă acoperă: tulburarea autistă, tulburarea Asperger și autismul atipic.

Concret, copilul cu asemenea tulburări are dificultăți în interacțiunea și comunicarea socială și printr-o gamă restrânsă de interese și activități, cu caracter repetitiv. În cele mai multe cazuri, TSA sunt evidente în primii 5 ani de viață.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sunt condamnaţi la ani grei de închisoare în vestul Europei, dar vor să ispăşească pedepsele în România

Româncă eminentă din Italia, discriminată la școală: «De multe ori eram sancţionată la note. Din cauza faptului că nu eram italiancă, primeam cu un punct mai puţin»