in

Badea şi Baconschi vor să candideze în acelaşi colegiu: niciunul nu renunţă

Fostul ministru de Externe,Teodor Baconschi, și senatorul Viorel Badea și-au propus să candideze la alegerile parlamentare în același colegiu din Diaspora. Cele două nume au fost înaintate conducerii partidului, urmând să fie analizate de Comisia de etică condusă de Monica Macovei, senatorul PDL întrorcându-se de scurt timp înapoi în partid, scrie Evenimentul Zilei.

"Socotesc că, prin cariera mea, aș putea să reprezint foarte bine comunitățile din Diaspora", a declarat, pentru EVz, Teodor Baconschi, care vrea să candideze în Colegiul 1 Diaspora, colegiu vizat și de senatorul PDL, Viorel Badea.

"Am fost de trei ori ambasador, ministru de Externe, m-am ocupat de legea prin corespondență. Este o opțiune, din punctul meu de vedere, naturală pentru acest colegiu", a mai spus Baconschi, precizând că președintele PDL Diaspora, William Brînză, a trimis conducerii partidului ambele nume.

“Urmează să se ia o decizie în cadrul partidului, se așteptă și avizul comisiei de Etică. Domnul Badea a fost plecat la USL, a votat niște suspendări… Este dreptul meu să aspir la acest colegiu", a mai spus Baconschi.

Fostul ministru de Externe a avut o discuție pe acest subiect și cu președintele PDL, Vasile Blaga, dar a refuzat să dea detalii.

La rândul său, Viorel Badea a spus că nu renunță în niciun caz la Colegiul 1 Diaspora."Domnul Baconschi are o obsesie mai veche. Este însă dreptul să candideze, eu aștept decizia partidului (…) Îi apreciez experiența de ministru de externe dar trebuie să aibă experiență de lucru cu oamenii din comunitățile de acolo", a mai spus Badea, care subliniat că nu va renunța la munca sa.

"Nu am cum să renunț, e un colegiu pentru care am muncit din 2008. Este ca și cum ți-ai fi construit o casă și bate cineva într-o dimineață la ușă și spune că vrea să stea acolo", a spus Badea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 18 ani accidentată grav pe trecerea de pietoni, la Prato

Monica Bîrlădeanu a câştigat Oscarul chinezesc