in

Tolo.ro: De ce nu merge președintele Iohannis la românii din Italia?

De ce nu face Klaus Iohannis o vizită la românii din Italia, pentru a-i convinge să nu vină în România, unde ar pune presiune extremă pe sistemul sanitar?, este întrebarea unui articol pe site-ul tolo.ro al lui Cătplin Tolontan.

Cursele aeriene de Italia s-au închis de luni la prânz, dar nu e decât o măsură prin care România câștigă câteva zile, pentru că oricum mii de compatrioți continuă să vină acasă pe cale terestră.

Nu poți bloca accesul propriilor cetățeni în țara lor, decât prin măsuri extreme, așa cum corect a punctat Raed Arafat.

Dar poți să le vorbești omenește, de la cel mai înalt nivel. Așa cum alți președinți ai lumii, printre care și Donald Trump, au continuat vizitele externe, de ce nu ar face Klaus Iohannis o vizită simbolică la românii din Italia?!

”Pentru că e bine ca voi să nu veniți acum acasă, a venit «acasă» la voi”, acesta ar fi mesajul sufletesc și uman al unei deplasări a președintelui în Peninsula greu încercată, unde trăiesc și muncesc peste 1 milion de români.

Ar fi semnul că ”nu vă uităm, dar acum avem nevoie de sprijinul vostru să nu veniți în țară”.

Cu toate problemele lui, sistemul de sănătate din Italia e net superior celui din România și dacă noi am ajunge la peste 7.000 de infectări, cu mare probabilitate spitalele ar face față mult mai greu. 5%, cât au italienii, e o rată de mortalitate care ne arată ce se poate întâmpla cu un sistem sanitar supraglomerat, așa cum a subliniat Vlad Mixich, un expert analitic, care nu dă semnale severe decât atunci când lucrurile sunt cu adevărat periculoase!

Klaus Iohannis e președintele tuturor românilor. Și a celor speriați, dezorientați, care-și păstrează cumpătul, dar și a celor care cred că virusul va trece după primul soare mai puternic, în ciuda tuturor dovezilor științifice deja adunate pe glob.

Mesajul deplasării președintelui în mijlocul compatrioților noștri din Italia ar fi unul extrem de puternic și pentru românii din țară că lucrurile sunt grave și că trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău sperând că nu va fi atât de grav.

Iar Italia însăși, care are sentimentul că e tratată nedrept de lume, ar primi din partea României, cu o astfel de vizită, un semn pe care nu-l va uita niciodată. În plus, românii din Spania, Franța și din restul Europei ar simți și ei căldura și interesul țării lor natale în fața ideii grele a separării într-un astfel de moment.

Cum cazuistica internațională arată că 10% dintre cazurile de infectare cu coronavirus tind să devină grave și au nevoie de susținerea vieții în secții ATI, supraaglomerarea este una dintre marile probleme pentru toate sistemele de sănătate în această epidemie.

O rată de infecție mare stimulată de venirile românilor din Italia înseamnă, automat, un număr mare de bolnavi gravi în secțiile de terapie intensivă, dintre cei care vin din Italia sau dintre cei din țară, care vor lua boala, mai scrie tolo.ro.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se închide Italia! Anunțul lui Giuseppe Conte: „De mâine, toată Italia trebuie să stea acasă”. Circulația și adunările interzise

Mesaj sfâșietor transmis de o italiancă, după ce tatăl său a fost ucis de coronavirus: „Oameni buni, stați acasă!”