in

Româncă dispărută, logodnicul italian arestat

Un italian de 43 de ani, Giuseppe Chiavetta, a fost arestat pe 30 noiembrie de carabinieri la Leonforte, în provincia siciliană Enna, pentru că este suspectat că şi-a ucis logodnica, Violeta Coroiu, de 35 de ani, româncă rezidentă la Catania, şi că i-a ascuns cadavrul.

Femeia a dispărut pe 30 octombrie. La Carabinierii din Leonforte a sosit un denunţ privind dispariţia cetăţenei românce. Timp de şapte zile carabinierii au făcut cercetări în provinciile Enna şi Catania, descoperind că tânăra femeie ar fi trebuit să plece pe 3 noiembrie în România pentru a-şi petrece cu familia o scurtă perioadă de vacanţă. Dar acasă Violeta nu a mai sosit niciodată.

Dispariţia a fost anunţată pe 15 noiembrie, la peste două săptămâni după dispariţia sa, de actualul partener, îngrijorat că nu primea nicio veste şi de faptul că şi rudele femeii au confirmat că nu a sosit în România. Investigatorii au audiat astfel amicii şi cunoscuţii femeii de 35 de ani, descoperind că în urmă cu circa un an a decis să întrerupă relaţia sentimentală cu un italian din localitate, Giuseppe Chiavetta. O ruptură pe care bărbatul nu ar fi acceptat-o.

Convocat la cazarma carabinierilor, Chiavetta s-a contrazis de mai multe ori, negând iniţial că a întâlnit-o pe Violeta pe 30 octombrie şi că şi-a petrecut cu ea întreaga zi. Însă înregistrările apelurior telefonice şi cercetările efectuate de criminaliştii din Messina asupra maşinii sale l-au dat de gol. În maşină, pe care în primele zile ale lui noiembrie Chiavetta a dus-o la un centru de dezasamblări auto şi care din pură întâmplare era încă întreagă în depozit, carabinierii au găsit numeroase urme de sânge.

Pe lângă aceasta, din maşină lipseau scaunul pasagerului şi cele posterioare şi panoul portierei din dreapta, iar partea de jos a maşinii, de pe care a fost smulsă mocheta, era vopsită în mod grosolan cu un spray de culoare roşie. Bărbatul de 43 de ani le-a spus investigatorilor că maşina a fost adusă în această stare de hoţi în săptămânile anterioare. Cercetările criminalistice asupra maşinii şi garajului au făcut însă să iasă la lumină teribilul adevăr: prezenţa de urme de sânge în întreaga maşină şi pe câteva obiecte păstrate în garaj. 

Ipoteza investigatorilor este că bărbatul a ucis femeia, probabil în culmea unei cerţi, şi i-a ascuns cadavrul pe câmpurile din împrejurimi sau în vreun loc inaccesibil. Astfel el a fost arestat. În interiorul garajului au fost găsite diferite unelte de lucru şi printre acestea şi arme de tăiere, un topor şi ustensile utilizate de crescători de animale. Pe aceste unelte a fost găsit de asemenea sânge. Pentru a şti dacă este vorba de sângele femeii de 35 de ani, trebuie aşteptat examenul ADN. Chiavetta continuă să nege că ar avea de-a face cu dispariţia fostei iubite. Sunt încă în curs căutări pentru găsirea corpului femeii.

Presupusul ucigaş, care este analfabet, a povestit că Violeta vroia să reia relaţia cu el. Potrivit anchetatorilor însă, Chiavetta nu a acceptat noua relaţie a tinerei cu un alt italian, un bărbat din Vizzini.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ucis pentru un Rolex: arestată prietena româncă

VIDEO Catrinel Menghia, topless şi atacată de un scorpion