in

Strângere de fonduri pentru repatrierea româncei ucise de soțul italian. Familia nu are destui bani. „Statul italian nu ne ajută”

Familia Zsuzsannei Majlat, în vârstă de 39 de ani, cunoscută în Italia ca Susy, ucisă de soțul ei, Gianluca Lupi, 41 de ani, vineri seara, la Milzano, o vrea înapoi acasă.

Familia lui Zsuzsanna Majlat, 4 frați și surori și numeroși nepoți, o doresc înapoi acasă, în România, județul Mureș, localitatea Band. După autopsie, după analize, după reconstituire, cadavrul Suzanei va fi readus în orașul natal  „… pentru ca sufletul său să găsească liniște”, după cum afirmă nepoata sa Rozalia Majlat.

 Situația, deja tragică, s-a agravat din cauza situațiilor de urgență sanitară care a lovit întregul continent, din cauza Covid costurile pentru repatriere sunt greu de cuantificat, dar mai presus de toate.

 „Statul italian nu ne ajută: mătușa mea a fost ucisă și nu suntem în stare să obținem niciun fel de ajutor pentru repatrierea ei”, mai spune Rozalia. De azi o strangere de fonduri pe facebook, organizată de nepoata sa Andrea Panczi este activă, suma care urmează să fie strânsă este de aproximativ 12550 de euro. Chiar și un frate, Jozsef Majlat, a activat o chetă personală pe profilul său de Facebook. Familia de origine, de care Zsuzsanna era foarte strânsă, cu care se auzea la telefon zilnic, este distrusă de durere, această durere este agravată prin faptul că nu știu cât timp va fi blocat corpul în Italia și nu a primit ajutor sau asistență din partea statului italian, deocamdată, în acest moment dramatic. Zsuzsanna Majlat a fost cunoscută și iubită în comunitățile din Milzano, unde locuia, Pavone, localitatea de origine a soțului ei și Pralboino, unde copiii ei au mers la școală.

După crima de vineri, Primarul şi preotul din Milzano au organizat o slujbă şi un moment de reculegere în memoria victimei.

Primarul şi preotul au ţinut un moment de reculegere în faţa unui altar cu flori, lumânări şi mesaje, lăsat de localnici pentru Susy, aşa cum îi spuneau româncei.

„Să ne rugăm pentru copiii Suzanei, care acum au o viaţă dificilă”, a spus preotul Lorenzo Boldrini.

Slujba a fost transmisă live pe Facebook, pentru a fi urmărită de localnici.

Suzana Mailat era căsătorită de 16 ani cu italianul Gianluca Lupi. Conflictele au împins-o pe femeie să pună capăt mariajului, deşi soţul în vârstă de 41 de ani era împotriva divorţului. Vineri, bărbatul a vizitat-o pe româncă, iar o dispută izbucnită în bucătărie s-a încheiat tragic. Individul a înjunghiat-o mortal pe Suzana Mailat. Victima a fost găsită de fiica ei cea mare, de 15 ani.

„M-a insultat şi mi-am pierdut cumpătul”, a spus soţul italian, citat de Brescia Today.

Ucigaşul a fost arestat de poliţiştii italieni. Cei trei copii ai româncei sunt acum în grija surorii ei, care, de asemenea, este în Italia.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă din Italia s-a vindecat de coronavirus după 74 de zile, medicii spun că e record mondial. ”A fost un coșmar”

Italia, 179 de morți în ultimele 24 de ore. Epidemia continuă să scadă în intensitate