in

Papa Francisc, despre relaxarea restricţiilor: «Oamenii sunt mai importanți decât economia»

În timp ce tot mai multe țări au hotărât să relaxeze restricţiile împotriva COVD-19 şi să deblocheze economia prin reluarea activităților de producție, chiar dacă înregistrează cazuri noi de infecții, Papa Francisc a decis să tragă un semnal de alarmă. Acesta a declarat, în cadrul tradiţionalei alocuţiuni duminicale de la miezul zilei, că oamenii sunt mai importanţi decât economia.

Papa a subliniat că toate eforturile are trebui concentrate pe populație și pe vindecarea și protejarea acestei, nu pe problemele economice, care ar trebui să ocupe un loc secund.

Afirmația a fost făcută în contextul în care statele analizează cât de repede vor putea elimina restricţiile impuse din cauza pandemiei provocate de virusul COVID-19, transmite Reuters. Discursul suveranului pontif este cu atât mai important cu cât această cuvântăre de duminică a fost prima după o pauză de aproape trei luni în care Italia s-a aflat în carantină.

Mesajul capului bisericii romano-catolice a fost cât se poate de clar, deși a evitat să făcă referire expre la vreun stat sau lider politic. „Vindecarea oamenilor, nu economisirea pentru a salva economia (este importantă), vindecarea oamenilor, care sunt mai importanți decât economia”, a declarat suveranul pontif. „Noi, oamenii, suntem temple ale Duhului Sfânt, economia nu este”, a adăugat Papa Francisc.

«Vom ieși fie mai buni, fie mai răi»

Declarațiile Papei au fost întâmpinate de aplauze din sutelor de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru. „Oamenii nu ies dintr-o criză ca aceasta la fel cum au fost înainte. Vom ieși fie mai buni, fie mai răi. Haideți să avem curajul să ieșim mai bine decât înainte pentru a construi perioada de după criză în mod pozitiv”, a adăugat suveranul pontif la câteva minute după ce a spus o rugăciune pentru personalul medical care și-a pierdut viața în lupta cu pandemia.

Cei prezenți au respectat regulile, mulți purtând măşti şi stând la o distanţă de câţiva metri între ei. Piaţa Sfântul Petru a fost redeschisă publicului lunea trecută.

Ultima dată când Papa Francisc şi-a transmis mesajul şi binecuvântarea de la fereastra Palatului Apostolic a fost de 1 martie, înainte ca Italia, unde noul coronavirus a făcut peste 33.000 de victime, să impună carantina. Ultimele restricţii din Italia urmează să fie eliminate miercuri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A furat bijuterii din casa bătrânei îngrijite și le-a vândut, româncă denunțată la Civitavecchia

Catania, vindea cocaină acasă, arestată traficantă româncă de 39 de ani