in

A fost transferat la AC Roma la 17 ani, dar acum repară drumuri în Italia. Povestea românului distrus de o accidentare la antrenament

Presa din Italia spune povestea românului Andrei Țugui, care ar fi putut avea un viitor strălucit în fotbal, dar, din cauza unei accidentări, a ajuns să lucreze la reparația drumurilor din Italia.

Andrei Țugui a fost unul dintre mijlocașii talentați ai generației sale. El a fost transferat de AS Roma, pentru centrul de copii și juniori, în 2013, de la Liceul cu Program Sportiv Banatul, din Timișoara, dar cariera lui a luat o turnură cu totul neașteptată.

Fostul mijlocaș român prindea transferul la AS Roma încă de la 17 ani. Din păcate, a suferit o accidentare gravă, o ruptură de șold la un antrenament, și din acel moment cariera sa a urmat o cale complet neașteptată: „Mă urc în autoutilitară și mergem să reparăm drumurile. Acoperim găurile, verificăm dacă toate lucrurile sunt la locurile lor. Sunt foarte mulți kilometri de acoperit”, scrie Gianluca Di Marzio, precizând și că Andrei parcurge zilnic în jur de 250 de kilometri.

Accidentarea care i-a schimbat viaţa: «Am plâns foarte mult, nu știam ce se întâmplă cu mine»

„Am fost foarte fericit în momentul transferului. La început, m-am antrenat cu echipa Primavera, cu cei născuți în 1994, toți mai mai decât mine. Mă opream să îi urmăresc pe de Rossi și Francesco Totti, uneori, la cafenea, unde stăteau și citeau ziarul, chiar mai schimbam câteva vorbe.

Eram la antrenament, o minge venită din partea dreaptă, am preluat pe stângul și am vrut să schimb direcția, asta mi-a fost intenția, cel puțin. Din păcate, piciorul mi-a rămas blocat acolo. A fost o ruptură de șold. Am plâns foarte mult, nu știam ce se întâmplă cu mine”, îşi amintesşte Andrei.

După accidentare, s-a întors în Romănia, dar a suferit o nouă accidentare. La începutul acestui an, fotbalistul român ajuns la 24 de ani s-a întors în Italia, pentru a juca fotbal într-o localitate de lângă Roma, Palestrina, dar și pentru a lucra. Pandemia de coronavirus l-a împiedicat să revină pe terenul de fotbal, dar Andrei se declară fericit că are un loc de muncă și un venit.

„Mă uitam la Totti și De Rossi și-l aveam model pe Strootman. Din când în când mă mai gândesc la ce mi s-a întâmplat, dar sunt fericit că am de muncă și că m-am întors în Italia”, a concluzionat Andrei Țugui pentru sursa citată.

https://ziarulromanesc.es/a-renuntat-la-echipa-nationala-a-romaniei-si-s-a-facut-sofer-de-camion-in-spania-nu-imi-este-rusine/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român din Torino va candida pentru un loc în CJ Suceava: ”Sunt un visător”

Badantă de 48 de ani, s-a prefăcut că este îndrăgostită de persoana asistată, obținând peste 500 de mii de euro