in

Aberația zilei despre votul din diaspora: ”Cetăţenii se duc şi pentru o cafea, un suc la secţie”

Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a anunţat că sunt, până în prezent, 444 de secţii de votare înfiinţate în diaspora.

„Or, noi nu vorbim acum de intenţie, noi vorbim de intenţia de a participa la vot pe care nu o ştim, dar ştim cu siguranţă că aproape 40.000 de cetăţeni vor să se prezinte la vot. Nu vorbim de convingere. Am membri din familie care sunt în străinătate şi cred că vor să se prezinte la vot. Aţi văzut că se creează şi nişte comunicări, mai socializează, mai stau de o cafea, o apă, un suc. Cetăţenii se duc şi pentru aceste lucruri la secţia de votare”, a declarat Mituleţu-Buică.

Preşedintele AEP a spus că, din aproximările AEP, într-o singură secţie din diaspora pot vota aproximativ 10.000 de cetăţeni.

„Efortul a fost nu numai fizic şi logistic pentru a înfiinţa secţiile de votare, ci şi financiar. Democraţia este scumpă şi sigură, dar s-au simplificat procedurile de votare la secţii astfel încât să ne asigurăm că pot să voteze cu mult mai mulţi cetăţeni şi nu va mai fi o legendă: 3.000 de cetăţeni au votat într-o singură zi. După estimările noastre, pot să voteze chiar 10.000 de cetăţeni într-o singură secţie de votare pe acest proces simplificat şi tehnologizat”, a punctat preşedintele sursa citată.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Interlop periculos, pus pe lista celor mai căutați infractori români, arestat în Italia de carabinieri

Porsche Cayenne, în valoare de peste 100.000 de euro, căutat de autoritățile din Italia, descoperit la frontiera Petea