in

Acuzații grave la adresa MAE: programările gratuite SE VÂND pe 120 de euro, implicați oameni grei din minister

Cotidianul „Național” publică acuzații grave la adresa gestionarilor sistemului de programări online, care ar trebui să fie gratuite. Citând un raport contrainformativ, „Național” vorbește despre o firmă căpușă care se ocupă cu vânzarea de programări:

Speculând situația cu programările on-line prin portalul ECONSULAT.RO, a fost înființată compania MAIER CONSULTANTS”.

80 – 120 euro/programarea

”Cu sediul principal la Londra și București și cu puncte de lucru în majoritatea țărilor din Vestul Europei, compania se ocupă, în principal, cu tranzacționarea programărilor pentru cetățenii români interesați (prețuri variind între 80 -120 euro/programare, chiar dacă ele sunt gratuite pe site-ul dedicat), având un profit net pe 2019 de aproximativ 4 milioane și jumătate de lire sterline. AVERTISMENT! Informații legături persoane din cadrul MAE/Departamentul Consular, care cunosc cu exactitate sistemul de programare.

La Consulatul General din Milano, oamenii sunt ținuți în stradă, cu copii în brațe: ”Statul în ploaie este sănătos!”

Sistemul funcționează în felul următor : când se deschid programările, se blochează majoritatea sloturilor care, ulterior, sunt oferite contracost prezumtivilor clienți. Celor care nu găsesc locuri libere pentru programare și dacă au urgențe sunt nevoiți să plătească aceste programări, chiar dacă statul român nu percepe costuri pentru acestea.

Sesizare despre programul de lucru al Consulatului General de la Milano, iată raspunsul MAE

Se șterg adresele de e-mail inițiale!

Indicii privind implicarea directă a unor factori de decizie din MAE ( informări despre cum să șteargă adresele de e-mail inițiale prin care blochează sloturile și să ajusteze cu adresele noilor beneficiari pentru a nu fi observați)!

Valentin Muntean – actual șef al Direcției Consulare, a activat drept șef al Secției Consulare Londra în perioada când a fost înființată compania, tot la Londra.

Bogdan Stănescu – fostul director, actual consul general la Sevilla, îndeamnă cetățenii români să se programeze on-line sau să apeleze la serviciile altora…

Atât membrii misiunilor diplomatice române, cât și personal din Centrala MAE au avertizat asupra acestei activități ”paralele” de programări, prin care se percep taxe pentru servicii ce sunt oferite gratuit cetățenilor români.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.3]
sofer de TIR italia

Șofer român de TIR, mort în condiţii misterioase într-o parcare din Italia. Cadavrul a fost găsit în cabină, cu uşile blocate pe interior

Trei persoane arestate în Italia pentru tragedia telecabinei din Mottarone, au lăsat frânele blocate