in

Trei persoane arestate în Italia pentru tragedia telecabinei din Mottarone, au lăsat frânele blocate


Trei persoane au fost arestate, în noaptea de marți spre miercuri, în dosarul tragediei din Italia, în urma căreia au murit 14 oameni. Măsura a fost luată după ore de audieri despre cauza care a dus la căderea de la înălțime a cabinei de teleferic. Fotografiile realizate la locul accidentului arată că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei, scrie Digi24.ro.

Au fost arestați Luigi Nerini (56 de ani), directorul companiei Ferrovie del Mottarone care administrează telecabina, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio, scrie La Repubblica.

Încadrarea juridică s-a schimbat, în sensul că, la infracțiunea de omor a fost adăugată agravanta legată de eliminarea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor de muncă când aceasta duce la un dezastru.

Ancheta a stabilit anomalii ale sistemului de frânare de urgență.

Telecabina căzută în Italia, nu se exclude sabotajul. Una dintre victime era șeful siguranței comunității ebraice

Procurorul Olimpia Bossi a declarat că, din fotografiile realizate de anchetatori după producerea accidentului, se vede cum sistemul de frânare de urgență părea să fi fost modificat, în sensul că fusese fixată o menghină care a blocat frânele, iar ea a fost lăsată deliberat acolo până la noi reparații.

Din investigații a reieșit că acest lucru a fost motivat de necesitatea de a evita întreruperile și blocajele continue ale funcționării telecabinei.

Sistemul avea în mod evident unele anomalii și ar fi necesitat reparații substanțiale, a spus procurorul.

Anchetatorii spun că acea menghină nu a fost înlăturată chiar cu acordul directorului companiei care administrează telecabina. Când cablul s-a rupt, frâna de urgență nu a funcționat.

În accidentul de duminică din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbușit în pădure, 14 persoane au murit, supraviețuind doar un copil de 6 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Acuzații grave la adresa MAE: programările gratuite SE VÂND pe 120 de euro, implicați oameni grei din minister

vaccinare AUR

AUR, proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare: închisoare sau amendă penală de 100.000 de lei