in

ANAF sare la buzunarele românilor care muncesc în străinătate: “Vor să ne jupoaie de tot!”

ANAF reia ofensiva pentru a stoarce bani de la românii care muncesc în străinătate. Un bărbat din judetul Vaslui, care lucrează în Islanda, a primit o informare prin care trebuie să depună Declaratia unică privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice. Indusi în eroare de mesajul publicat alături de fotografia notificării de la ANAF – “Vă bagă impozit că munciti în străinătate” – vasluienii au pornit o adevărată revoltă la adresa institutiei, aruncând în aceasta cu critici, injurii si cuvinte obscene, scrie publicația locală vremeanoua.ro.

“Nu stiu de unde să mai scoată bani”, “Vor să ne jupoaie de tot”, „Îsi bat joc de noi cum vor”, “Putori penale”, sunt doar câteva dintre reactiile oamenilor furioși, Vasluiul fiind printre județele cu cei mai mulți români plecați la muncă în străinătate.

Dacă o persoană lucrează legal în afara tării, unde plăteste totodată impozit pe venitul pe care îl obtine, precum si contributiile sociale, acesta nu va mai plăti si în România, însă va trebui să declare la ANAF că acestea au fost deja plătite, anexând totodată si dovada. Pentru ca oamenii să nu plătească de două ori, România are încheiate cu mai multe state conventii de evitare a dublei impuneri.

Printre aceste tări se numără Italia, Spania, Islanda, Marea-Britanie, Danemarca, Germania, dar si multe alte tări din Europa, Africa, Asia si America. Lista întreagă a acestor tări poate fi consultată pe site-ul ANAF-ului, mai scrie sursa citată.

Ce-i drept, nici în notificarea trimisă de ANAF lucrurile nu sunt explicate suficient de bine. Iată ce scrie într-o astfel de adresă:

“Stimate domn, vă aducem la cunostintă că, potrivit evidentelor noastre, ati realizat venituri din Islanda si aveti obligatia depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2017. Neîndeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevăzută de lege se sanctionează cu amendă contraventională, prevăzută de art. 336 alin. (3) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările si completările ulterioare. Nedepunerea declaratiei în termen de 15 zile de la primirea prezentei, atrage după sine stabilirea din oficiu a obligatiei de plată, potrivit art. 107 alin (1) din Legea nr. 207/2015, cu modificările si completările ulterioare”.

În urmă cu mai multe luni, notificările de la ANAF contra românilor din străinătate au provocat o adevărată revoltă în diaspora. Pe o pagină facebook, un român a publicat somația care i-a venit de la fisc, după mai mulți ani, pentru perioada muncită în Norvegia. «Cum e posibil asa ceva !?! Sa muncesti in strainatate pe branci , sa iti rupi oasele etc si sa se trezeasca ANAF sa iti trimita o astfel de scrisoare in vederea platirii taxelor pentru aceasta . Bai cretinilor inafara faptului ca platim taxe in strainatate voi vreti sa platim si in tara . Maiii escrocilor !», se spunea în postarea care însoțea fotografiile somației.

«Având în vedere că în 2013 ați realizat venituri sub formă de salarii pe teritoriul Norvegiei, vă invităm la sediul instituției noastre în termend de 15 zile în vederea depunerii declarației 21.», se spunea în somația ANAF.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia introduce legea „anti-Netflix”: filmele italiene premiera în cinematografe, apoi online

Mălin Bot anunță proteste în 4 orașe mari din Italia. ”Care diaspora, Măline??? Cea care te plătește în monezi virtuale?”