in

Start-Up Nation 2022, 1.000 de români din diaspora primesc bani pentru a dezvolta afaceri

Știri DiasporaBani pentru românii din diaspora – Programul Start-Up Nation, ediția 2022, va fi lansat pe 19 iulie și va avea o noutate absolută – un subpilon dedicat românilor din diaspora.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, precizează că așteaptă încă 1,7 miliarde de lei la rectificarea bugetară.

Bani pentru românii din diaspora

„Ediția Start-Up Nation din acest an are o primă mare noutate față de primele două ediții: în afara celor 10.000 de beneficiari prognozați pentru pilonul de bază, va avea un subpilon dedicat strict românilor din diaspora, cu 1.000 de beneficiari”, a anunțat ministrul.

El a precizat că lansarea va fi marţi, pe 19 iulie, la ora 10:00, iar perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare, respectiv până pe 30 august, ora 20:00.

Româncă antreprenoare de succes în Italia: cifră de afaceri de 12 milioane de euro

„Până pe 19 iulie, toți cei interesați au posibilitatea să facă preînscrieri pe platforma ministerului.

Pe 18 va fi un interval de câteva ore în care platforma nu va funcționa, motivat de faptul că cei de la STS vor face ultimul import de date din bazele de date de la Registrul Comerțului”, a adăugat Cadariu.

În cadrul etapei de înscriere pentru cei doi piloni, respectiv Start-Up Nation România şi Start-Up Nation Diaspora, aplicanţii, cu profilul, user şi parola generate, vor completa, semna electronic, încărca şi transmite formularul electronic de înscriere.

Buget total de 2,2 miliarde de lei

„Bugetul pentru acest an va fi de 520 de milioane de lei, dintre care 500 de milioane credite de angajament, 20 de milioane credite bugetare. Bugetul total necesar va fi de 2,2 miliarde de lei.

În urma discuțiilor avute la MF, am primit asigurarea că vom primi finanțare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program.

Vor fi granturi maxime de 200.000 de lei pentru cei care vor crea minimum două locuri noi de muncă și de maximum 100.000 de lei pentru cei care vor crea doar un loc de muncă”, a mai spus Daniel Cadariu.

Obiectivele programului vor fi stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanețelor economice ale acestora, dezvoltarea sustenabilă, inovare și pregătire antreprenorială și crearea de noi locuri de muncă.

Dacă se întorc în țară, tinerii din diaspora primesc finanţări pentru afaceri agricole, se vor aloca 20 de milioane de euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
cinghiale genova

Italiancă de 57 de ani mușcată de un mistreț pe o plajă de lângă Genova. ”Am rămas nemișcată ca o statuie”

De necrezut: A patra doză în Italia o pot face și cei care au făcut Covid după a treia doză!!!