in

Biroul Electoral Central A RESPINS cererea de prelungire a programului de votare în străinătate. La multe secții se strigă „Hoții, hoții!” VIDEO

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit că nu va prelungi programul de vot, după ora 21.00 în secţiile de votare din străinătate, anunță Mediafax.

Legea privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru PE prevede intervalul orar de votare, iar hotărârea Biroului de a prelungi programul nu ar putea fi făcută decât prin schimbarea legislaţiei, este motivația BEC.

Cozi uriașe la secțiile de vot din Diaspora. MAE studiază posibilitatea prelungirii programului de vot

Potrivit articolului 47, alineatul (1) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată cu modificările ulterioare: „Votarea începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. La sediile secţiilor de votare se afişează la loc vizibil ora la care începe, respectiv se încheie votarea”.

Decizia vine după ce preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate (BESVS) Florentina Vasilăţeanu a anunţat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens.

De asemenea, solicitări pentru prelungirea programului de vot în Diaspora au fost făcute şi de Alianţa USR PLUS, PMP şi PNL.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a solicitat prelungirea programului de votare pentru secţiile din străinătate, afirmând că există o bază legală în legea referendumului prin care poate fi prelungit programul de vot de la ora 21:00 la ora 23:00.

Liderul PNL a solicitat BEC extinderea orei de închidere a secţiilor de vot deoarece persoanele care stau la rând la secţiile din străinătate nu îşi pot exercita dreptul de vot.

Nemulțumiri la Milano legate de încetineala votului. Se scandează "Ciuma roșie" și "hoții".

Posted by Gazeta Românească on Sunday, May 26, 2019

 

La mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, sute de români aşteptând să-şi exercite dreptul la vot. Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin şi Regensburg, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române.

La multe secții de votare, oamenii și-au exprimat nemulțumirea. La Milano, la Castellon, la Stuttgart și la multe alte secții oamenii de la coadă au strigat „Hoții, hoții!”

Parlamentar de diaspora: «Acum se vede. Votul electronic e mai necesar ca niciodată.»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Parlamentar de diaspora: «Acum se vede. Votul electronic e mai necesar ca niciodată.»

PNL a câștigat alegerile europene. USR PLUS a câștigat în diaspora