in

Candidat la prezidențiale: «Înţeleg ce simt românii din diaspora, de ce sunt atât de revoltaţi»

”Înţeleg ce simt românii din diaspora, de ce sunt atât de revoltaţi şi, de aceea, spun că nu mai putem continua ca tinerii să plece şi noi să spunem: ghinion, e mai bine în altă ţară pentru că în România nu se pot face lucruri! Ba se pot face lucruri în România!”, a declarat Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidenţiale, într-un interviu pentru ziare.com.

Dan Barna spune că înţelege profund drama familiilor despărțite: „Tatăl meu a muncit 14 ani în străinătate ca să ne ţină pe mine şi fraţii mei la şcoală şi facultate. Eu am fost dintre cei care aşteptau telefonul de duminică dimineaţa. Şi sunt sute de mii de familii în situaţia asta.”

„În luna de călătorii prin ţară, am întâlnit oameni veniţi acasă în vacanţă să-şi vadă părinţii sau copiii lăsaţi la bunici. Sub un sfert dintre ei mi-au spus că au plecat pentru un salariu mai mare. Cei mai mulţi mi-au spus că s-ar întoarce dacă ţara le-ar oferi încredere că merge într-o directe bună şi ar vrea să contribuie”.

Dan Barna considera că exact acesta trebuie să fie rolul preşedintelui: „El nu asfaltează drumuri, nu repara canalizări şi nu plantează, decât în mod excepţional, arbori. El da mesajul de încredere care să facă oamenii buni să vrea să facă lucruri. Putem să le facem împreună. Cred asta. Refuz să accept resemnarea în care stă România de 30 de ani: nu putem face nimic, totul e corupt şi murdar, iar fericirea e în altă parte.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Artistul român din Italia care l-a sculptat pe Batman din marmură de Cararra: «Aș vrea să fiu cunoscut în România»

Andria, româncă de 60 de ani, găsită moartă în casa unde locuia, femeia nu prezenta urme de violenţe