in

«Chiar dacă românii din străinătate trimit bani în țară, ei nu trimit suficient de mult. România pierde»

Record de plecări din ţară anul trecut. În 2017, an agitat cu proteste şi nemulţumiri sociale, s-a înregistrat un număr record de români care au plecat în străinătate: peste 200.000, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Mai mult, un studiu IRES, realizat în acest an, arată că 1 din 5 români s-ar muta din ţară, informează stirileprotv.ro.

Codrin Rotaru, medic specialist neurolog, s-a hotărât să plece în Franţa, dezamăgit de condiţiile de lucru, dar şi de situaţia politică şi economică: ”Pentru mine picătură care a umplut paharul a fost în 2016. A fost povestea aceea cu ordonanţele de urgenţă şi atunci mi-am zis: să fiu al naibii dacă am să muncesc să plătesc amnistiaţilor taxe şi impozite. A fost forma mea de protest, de a pleca din ţară. Cu timpul orice satisfacţie medicală a dispărut şi a fost înlocuită de frustrare şi de un sentiment profund de plafonare”.

Gabriel, asistent medical în Craiova, vrea să plece în Germania pentru că în ţara i s-a oferit salariul minim pe economie: “Am terminat o şcoală cu 10 pe linie. Am căutat, nu mi s-a oferit nimic concret, nimic pentru viitorul meu. Consider că dau puţin înapoi. Puteau să se uite pe CV-ul meu. Dar au preferat să nu se uite, să îmi spună că de fapt tu eşti prea bun pentru noi, şi noi putem să îţi oferim un salariu minim pe economie”.

”Din păcate, principala cauză pentru care oamenii aleg să părăsească România este cauza economică. Dacă ar fi rămas în România aceşti oameni ar fi adus un spor la PIB de 50 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, noi pierdem, România pierde prin plecarea acestor oameni, chiar dacă ei trimit, ei nu trimit suficient de mult, economia pierde”, a declarat sociologul Ioan Hosu, pentru stirileprotv.ro.

De ce pleacă românii în străinătate? Guvernul plătește 75.000 de euro pentru un studiu despre emigrare

Poarta Guvernului a fost sudată de frica demonstranților: Ordonanța care aruncă în aer Justiția din România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mitingul diasporei, Dragnea insistă cu „tentativa de lovitură de stat”: «Au fost organizați paramilitar, finanțați din străinătate. Vor ieși dovezi»

Bordighera, mergea pe jos, pe mijlocul autostrăzii. Român lovit violent și ucis de o mașină pe A10