in

Mitingul diasporei, Dragnea insistă cu „tentativa de lovitură de stat”: «Au fost organizați paramilitar, finanțați din străinătate. Vor ieși dovezi»

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară că instituţiile statului n-au greştit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

„În 10 august, instituţiile statului n-au greşit cu nimic, n-au acţionat ilegal, jandarmii şi-au făcut datoria, n-au reacţionat absolut deloc înainte să înceapă violenţele. Sunt suficiente elemente ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern”, a declarat Dragnea.

„Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit că săptămâna viitoare o să iasă. E mai puţin important de unde (am informaţiile – n.r.), dar sunt sigur că vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi tip paramilitar, că au vrut să ocupe prin violenţă sediul Guvernului şi au provocat întruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat. Eu sper ca DIICOT şi Parchetul General să ancheteze şi să îşi facă datoria faţă de ţară şi de stat, nu faţă de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru că în faţa unor evidenţe, dacă vor ieşi aşa cum am auzit eu, este foarte greu să se mai ascundă adevărul. Noi ce trebuia să facem? Şi aşa s-a urmărit prin toate acţiunile, Iohannis, Cioloş, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazăr, să se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca să pregătească, probabil, o altă acţiune în care jandarmii să se dea de o parte şi să paralizeze instituţiile statului. „, a spus Dragnea.

Klaus Iohannis: «Au fost unii incitatori trimişi acolo, în piaţă»

Liviu Dragnea: Mitingul diasporei a fost o tentativă de lovitură de stat!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum atrage Italia infractorii români: pentru un jaf în locuință în România riști 30 de ani de temniță grea, în Italia 12 luni

«Chiar dacă românii din străinătate trimit bani în țară, ei nu trimit suficient de mult. România pierde»