in

Cioloş îi cere demisia ministrului Teodorovici: : „Să explice de ce vrea permise de muncă pentru cetăţenii români şi să demisioneze urgent”

Fostul premier Dacian Cioloş, fondator al Mişcării România Împreună, afirmă că libertatea de circulaţie, este un drept pe care „PSD vrea să îl limiteze” şi îi cere ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, „să explice de ce vrea permise de muncă pentru cetăţenii români şi să demisioneze urgent”.

„PSD ne întoarce în timp şi, pe mai multe voci, cere limitarea dreptului românilor de a munci în străinatate. Atât înţelege acest partid din spiritul european după 11 ani de la aderare: să lege cetăţenii cu lanţuri de cetate, în loc să le ofere condiţiile pentru a rămâne.

Să nu mai plece în căutarea unui trai mai bun, fie că ei sunt medici, antreprenori sau simpli muncitori în agricultură ori construcţii care îşi ajută familiile cu bani câştigaţi greu, dar cinstit. Cinstea şi munca sunt valorile pe care PSD nu le respectă. Libertatea de circulaţie, un drept pe care PSD vrea să îl limiteze”, a scris Cioloş pe pagina sa de facebook.

El adaugă că ministrul Teodorovici „trebuie să explice de ce vrea permise de muncă pentru cetăţenii români şi să demisioneze urgent”.

„Ministrul Sorina Pintea să explice de ce, în loc să pună presiune pe propriul Guvern pentru a construi spitale decente, propune limitarea dreptului rezidenţilor de a pleca în străinătate. PSD să spună clar dacă legarea de glie devine politică de stat. Dacă această nouă abordare vine să înlocuiască incapacitatea de a pune în aplicare promisiunile din programul lor de guvernare. Azi mă văd cu peste 300 de români din diaspora şi le voi spune că viitorul lor este în ţară. Dar imediat ce prin vot punem altceva decât PSD la guvernare şi cu ajutorul lor”, conchide Cioloş.

Într-o dezbatere la Parlament având ca temă învăţământul universitar dual şi criza forţei de muncă, ministrul Finanţelor Publice a afirmat: „Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştri de Finanţe din Europa, şi am spus, poate sună aşa, mai restrictivă… (…) Deci, limitarea dreptului de a lucra. În ce sens – că iar o să văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa – permisul de muncă să fie acelaşi ca timp în toate statele. Nu mai ai voie după primul permis să îţi reînnoieşti dreptul de muncă, pentru ca să fii obligat să migrezi în Europa. Că aşa, dacă stă în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel din Germania care lucrează în veci în Croaţia, România, adică ţările de unde, poate, forţa de muncă a plecat. Deci, trebuie să fie o astfel de măsură discutată. Maximum cinci ani şi, după cinci ani, la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”.

Ministrul Teodorovici și-a pierdut mințile: Propun LIMITAREA dreptului la muncă al românilor în străinătate

Reacții politice la propunerea lui Teodorovici: ”Atitudine ostilă și răzbunătoare a PSD împotriva diasporei românești”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Autoturism de lux, căutat de autorităţile din Italia, descoperit de poliţiştii români de frontieră

Enciclopedia Românilor de Pretutindeni, va fi lansată la Gala ”100 pentru Centenar” – VIDEO