in

Enciclopedia Românilor de Pretutindeni, va fi lansată la Gala ”100 pentru Centenar” – VIDEO

”Joi, 29 noiembrie 2018, în atmosfera încărcată de frumusețe și istorie a Ateneului Român, un simbol al culturii și identității românești, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează sub înaltul patronaj al doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, Gala „100 pentru Centenar”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului diasporei.

”Acest proiect dedicat păstrării și promovării ideii de apartenență la identitatea românească este cu atât mai important cu cât, în anul 2018, acțiunile MRP se concentrează asupra marcării Centenarului Marii Uniri, prin evidențierea importanței pe care elitele, asociațiile și organizațiile românilor de pretutindeni o au în păstrarea și promovarea identității lingvistice, culturale și spirituale românești. Evenimentul închide seria celor zece gale care au avut loc în afara granițelor țării, în state cu semnificative comunități românești: Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Israel și SUA.

Cu prilejul Galei, va fi lansată și Enciclopedia Românilor de Pretutindeni, un demers al MRP, materializat prin expertiza Institutului pentru Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române. Enciclopedia adună la un loc cele mai relevante date și informații despre comunitățile de români de pe toate meridianele lumii și prezintă români care prin activitatea lor aduc cinste și onoare țării.”, se mai menționează în comunicat.

Gala va fi difuzată în direct pe TVR1 și TVR Internațional, parteneri media ai MRP, începând cu ora 18.00 :


10 români din Italia vor fi premiați de ministerul diasporei – MRP lansează Gala „100 pentru Centenar” la Roma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cioloş îi cere demisia ministrului Teodorovici: : „Să explice de ce vrea permise de muncă pentru cetăţenii români şi să demisioneze urgent”

«Domnule deputat Codreanu, ținem să clarificăm faptul că Marșul Centenarului de la Milano din 18 Noiembrie 2018 NU a fost un „marş unionist”»