in ,

«Domnule deputat Codreanu, ținem să clarificăm faptul că Marșul Centenarului de la Milano din 18 Noiembrie 2018 NU a fost un “marş unionist”»

Mesaj din partea organizatorilor ‘‘Marşului Centenarului la Milano’’,

ca drept la replică la comunicatul deputatului Constantin Codreanu din 22 Noiembrie 2018

Domnule deputat,
Ţinem să clarificăm faptul că Marșul Centenarului de la Milano din 18 Noiembrie 2018 NU a fost un “marş unionist”, aşa cum l-ați numit în comunicatul dedicat “vizitei de lucru în Italia”.

Un search simplu pe pagina evenimentului v-ar fi dat raspunsurile la toate întrebările legate de această actiune si ar fi adus clarificări pentru un mesaj construit CORECT. De asemenea, in timpul marșului s-a comunicat motivul pentru care am fost cu totii acolo.

Marșul a fost dedicat unei cauze profunde, cu o încărcătură istorică si o responsabilitate cu mult peste actiunile care se desfasoara in anul in care ne aflăm. Faptul că a trebuit să raportați vizita de lucru nu ne priveste, dar nu este corect sa distorsionati mesajul care ajunge in mass-media. Este o lipsă de respect atat fata de cititorii Gazetei, pentru electoratul dumneavoastră, cât si pentru cei care au fost prezenți si s-au implicat in acest eveniment.

În alta ordine de idei, ați pătat, prin omisiune, memoria Valeriei Andries, cea care a țesut Drapelul Delegației din Lupșa, cu o prezentare puerilă a ceea ce s-a intamplat la Milano in 18 Noiembrie 2018. La acest demers, absolut toti participantii au răspuns indemnului de-a fi UNIȚI SUB TRICOLOR, mărsăluind cu simbolurile naționale încărcate de responsabilitatea lăsată de înaintașii noștri, indiferent de functiile ocupate sau preferintele politice individuale.

În schimb, putea fi menţionat faptul că acelasi Drapel a participat acum 3 saptamani si la ‘‘Marşul Centenarului la München’’, însoțit de banner-ul celor 100 de națiuni unde sunt rezidenți romani in Diaspora, cât si de ‘‘Jurnalul Centenarului’’. Aceste simboluri vor fi depuse la Alba Iulia pe 1 Decembrie chiar de către strănepoata Valeriei Andries, cea care a țesut Drapelul Delegației la Marea Adunare din 1918 si vor fi expuse la loc de cinste pe zidul Cetății pe tot parcursul evenimentelor ce se vor desfășura cu ocazia Zilei Naționale a României.
Diaspora va fi ACOLO, cu sufletul.

Sau putea fi publicată o fotografie cu Drapelul de 28 metri pătrați cusut special pentru acest eveniment, nu cea in care țineti de colțul banner-ului evenimentului, cu organizarea căruia nu ați avut nici o legătură si care este… doar un banner de informare pentru cetățenii vorbitori de limba italiană, fără o alta semnificatie aparte.

Acestea fiind spuse, vă solicitam recenzia articolului in care prezentați totul din perspectiva activitații politice si raportarea corectă a evenimentului ca ‘‘Marşul Centenarului la Milano’’.

Semnat:

Organizatorii evenimentului ‘‘Marşul Centenarului la Milano’’

https://www.facebook.com/events/385774045498248

 

“Românii din Italia merită mai multă atenţie, înţelegere şi sprijin din partea statului român”