in

Criză de portari și cameriste în Italia, firmele au ajuns să caute personal în România. Ce salarii promite un hotel din Verona

Svetlana Moşneguţan, reprezentant al unei firme de recrutare din Italia, a vorbit la Tîrgul de Cariere, care are loc în aceste zile la Cluj-Napoca despre cum va decurge un intership plătit în Italia. Ea a declarat că principalele condiţii pentru candidaţi sunt să vorbească engleza la nivel mediu, să aibă dorinţă de a munci şi de a învăţa o meserie.

„Propunem un intership plătit în străinătate, în Verona, Italia. Este un internship de două luni şi jumătate în domeniul hotelier, pentru 40 de poziţii de cameristă, pentru fete, şi portari de hotel, care să care şi bagaje, pentru băieţi. Se fac opt zile de teorie şi două luni de practică, iar candidaţii vor fi trimişi în hotelurile partenere de 4 şi 5 stele din Verona unde vor învăţa meseriile respective. Domnişoarele primesc 1300 de euro pe lună, iar băieţii 1450 de euro, iar la sfârşitul internship-ului se va da un examen. Dacă un candidat doreşte va putea rămâne să lucreze cu contract în hoteluri din Italia, din Londra sau Atena. Principalele condiţii pentru candidaţi sunt să vorbească engleza la nivel mediu şi să aibă dorinţă de munci şi de a învăţa o meserie. Este un fel de calificare la locul de muncă”, a spus Moşneguţan.

Potrivit acesteia, internshipul în Italia începe în 15 noiembrie.

Ilinca, o tânără din Cluj-Napoca, este interesată de internshipul la hoteluri în Italia, mai ales pentru că este plătit.

”Am terminat o facultate la UBB care nu are legătură cu domeniul hotelier şi nu am niciun job în prezent. M-ar tenta un astfel de intership în Italia, mai fac nişte bani, şi nu ştii niciodată ce oportunităţi îţi oferă, mai apoi, viaţa. Poate deveni o carieră atractivă în domeniul hotelier”, a spus aceasta.

Stanca Potra, reprezentanta organizatorilor Târgului de cariere a declarat că evenimentul a adus 70 de companii care oferă peste 600 de locuri de muncă din domenii precum inginerie, turism, retail, domeniul financiar-bancar, consultanţă, pentru începători dar şi pentru angajaţi cu experienţă, precum şi slujbe part-time şi internship-uri.

”Aşteptăm peste 5.000 de candidaţi să treacă pe la Târgul de Cariere”, a mai spus aceasta. Târgul de Cariere are loc în perioada 15-16 octombrie, în Cluj-Napoca.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ticino, vindea ceasuri Rolex false, român denunțat după ce a fost demascat de un cunoscător

Ministrul de Externe, apel disperat: «Avem nevoie de personal pentru secțiile de votare» MAE cere 25 de milioane de euro pentru votul în diaspora