in

În timp ce Italia strânge șurubul, Danemarca elimină TOATE restricțiile

În timp ce în Italia, Mario Draghi plănuiește noi restricții, alte țări lasă în urmă urgența Covid.

Începând cu 1 februarie, Danemarca a decis să elimine toate restricțiile, începând cu obligația de a purta măști și de a prezenta Green Pass. În același timp dă undă verde marilor evenimente și discotecilor, care vor putea reveni la actvitate.

Toate restricțiile au fost eliminate în Danemarca

Măștile vor fi purtate doar în spitale, în timp ce cetățenii nu vor mai avea nevoie să prezinte dovezi de vaccinare pentru a avea acces la o viață normală (obligație care va rămâne valabilă pentru cei care vin din străinătate).

Toate acestea pot avea loc întrucât COVID-19 nu mai este considerat „critic pentru societate”.

„Nu știu dacă va fi un ultim rămas bun de la restricții. Nu știm ce se va întâmpla în toamnă și dacă vom avea de a face cu o nouă variantă”, a fost clarificarea premierului Mette Frederiksen.

„De la 1 februarie, Danemarca va fi deschisă, complet deschisă. Suntem gata să ieşim din umbra coronavirusului. Spunem ‘ adio ‘ restricţiilor şi ‘ bun-venit ‘ vieţii de dinainte”, a spus Frederiksen.

Nu te vaccinezi? De mâine plătești amendă 100 euro: noile reguli în Italia

Cetățenii, invitați să facă teste

După cum a explicat Corriere della Sera, cetățenii au fost totuși invitați să se supună în mod regulat la teste pentru a monitoriza progresul infecțiilor în zonă.

Danemarca este o țară care în ultimele săptămâni continuă să înregistreze o creștere bruscă a infecțiilor.

Sunt aproximativ 40-50 de mii de noi pozitivi descoperiți în fiecare zi, dar spitalele rezistă bine, confirmând modul în care varianta Omicron a virusului este mai puțin periculoasă pentru sănătate.

Italia, varianta Omicron prezentă în peste 95% din cazurile pozitive înregistrate

În urma a ceea ce au decis danezii, Finlanda se pregătește și ea să își ia rămas bun de la restricțiile anti-Covid: executivul i-a invitat cetățeni să mai aștepte câteva zile înainte de revenirea treptată la normalitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
copil terorizat italia

Copilul unei românce terorizat de tatăl italian, obligat să înveţe printre schelete şi cranii

aprinde focul cu benzina

Fetiță de 13 ani, cu părinții în Italia, doar cu bunica, s-a ars încercând să aprindă focul cu benzină