in

Europa, sub al cincilea VAL al pandemiei: «A pornit cu viteza FULGERULUI»

Un nou val de Covid-19 lovește cu forță Europa, un număr de țări înregistrând un număr record de infecții zilnice, impunând blocări parțiale și punând mai multe restricții asupra persoanelor nevaccinate. „Al cincilea val a pornit cu viteza fulgerului”, avertizează guvernul francez, potrivit Adevărul.

Pandemia câștigă din nou teren în Franța. Numărul de noi cazuri de Covid-19 este aproape dublu faţă de săptămâna trecută, anunță autoritățile de la Paris. Media săptămânală de cazuri noi a ajuns la 17.153, în creștere faţă de 9.458, cât se înregistra în urmă cu o săptămână.

„Al cincilea val începe cu viteza fulgerului”, a spus Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al executivului francez. Creşterea înregistrată în ultimele şapte zile este de trei ori mai mare decât media numărului de cazuri din ultimele 3 săptămâni, indicând o accelerare exponenţială a infecţiilor, avertizează oficialul francez.

Apel către românii din provincia Latina: «Vaccinaţi-vă!»

Deocamdată, creşterea numărului contaminărilor nu a dus la un influx de pacienţi în spitale, autorităţile franceze atribuind numărul limitat de pacienţi la terapie intensivă ratei mari de vaccinare, informează AFP. Până sâmbătă, în spitalele franceze erau internațo 7.974 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 1.333 se aflau la terapie intensivă.

Sâmbătă, spitalele au raportat că îngrijesc 7.974 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 1.333 se află la terapie intensivă.   În urmă cu o lună cifrele erau de 6.500, respectiv 1.000. „Există o creştere puternică a infecţiilor, dar ştim şi că în Franţa avem o mare acoperire de vaccinare. Pare că suntem înaintea vecinilor noştri în ceea ce priveşte dozele suplimentare”, a mai spus Attal.  

Faptul că Franţa a introdus certificatele de sănătate înaintea altor ţări, în vară, a ajutat de asemenea la gestionarea răspândirii Covid-19, a adăugat el. Certificatul de sănătate, cerut în localuri şi spaţii culturale, certifică faptul că o persoană este complet vaccinată, că s-a vindecat recent de boală sau că a fost testată cu rezultat negativ.  

Guvernul continuă să îşi apere alegerea de a pune „povara restricţiilor pe umerii celor nevaccinaţi decât pe ai oamenilor vaccinaţi”, a completat Attal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
refugiata ucraineană violată de un voluntar italian în România

A încercat să-și violeze fosta soție și i-a smuls vârful nasului cu dinții: român arestat la Favara

petreceri corona

”Petrecerile Corona” au ajuns și în Italia, importate din Austria