in

Gheorghe Flutur: «Să facem orice pentru întoarcerea tinerilor și a forței de muncă acasă!»

„Cred că provocarea următorilor ani este, și mă bucur că asta este și prioritatea guvernamentală și a președintelui României, să facem orice pentru întoarcerea tinerilor și a forței de muncă acasă. La asta va trebui să răspundem noi prin semnalul de unitate”, a declarat Gheorghe Flutur în cadrul ședinței solemne cu primarii, care a avut loc în 28 noiembrie, cu ocazia Zilei Bucovinei.

Președintele CJ Suceava, în mesajul său la aniversarea a 101 ani de la Unirea Bucovinei cu România, s-a referit în mod special la încercarea de a-i aduce acasă pe tinerii plecați la muncă peste hotare.

„Apelul meu de la această tribună este de unitate și nu vreau să vorbesc vorbe mari, trebuie să o dovedim, și primii pași să-i facem cei care o cer sau planează în unitate. CJ Suceava a dat dovadă în acești ani de unitate, dincolo de dezbaterile contradictorii, aprinse, dar democratice, cred că am fost și rămânem un model pentru ceea ce înseamnă viața democratică post revoluționară. Bucovina noastră dragă este locul în care cultul muncii este în genă, munca este o virtute. A fi gospodar aici nu este o excepție, ci este ceva normal. Noi trebuie să răspundem oamenilor noștri care, atât de harnici sunt încât, negăsind de lucru acasă, au plecat și foarte mulți în străinătate. Cred că provocarea următorilor ani, și mă bucur că asta este și prioritatea guvernamentală și a președintelui României, să facem orice pentru întoarcerea tinerilor și a forței de muncă acasă. La asta va trebui să răspundem noi prin semnalul de unitate”, a spus Gheorghe Flutur.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Recepție organizată de Ambasadă pentru Ziua Națională și aniversarea relațiilor diplomatice cu Italia. Surpriza pregătită pentru Ambasador

„Mândru că sunt român”, concert la Palermo organizat de Asociația „Bambini Allegri”. «Noi, părinții, ne gândim adeseori că ne vom întoarce acasă. Copiii noștri vor fi bilingvi»