in

Proiect pentru tinerii fermieri din diaspora, fonduri de 20.000.000 euro. Interpelare în Parlament

Proiect pentru tinerii fermieri din diaspora fonduri de 20.000.000 euro. Interpelare în Parlament.

Deputatul PNL de diaspora, Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN, a depus o interpelare la Parlamentul României, adresată Ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu, prin care cere informații despre stadiul proiectului care sprijină tinerii fermieri care se întorc din diaspora.

”Alocarea financiară pentru sesiunea continuă anuală de depunere proiecte pentru tinerii fermieri din diaspora se ridica la valoarea de 20.000.000 euro.”, precizează deputatul în textul interpelării.

Reprezentarea corectă în Parlament a românilor din străinătate, proiect de lege al deputatului PNL de diaspora Valentin Făgărășian

Interpelare în Parlament

Către: Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale

Domnului Adrian-Ionuț CHESNOIU

De la: Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN

Deputat PNL       

Obiectul întrebării:  Solicitare de informații privind gradul de contractare pentru Măsura 6 – Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor, sub-măsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – DIASPORA

Stimate domnule ministru,

La începutul anului 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat Măsura 6 – Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor, sub-măsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – Diaspora. Alocarea financiară pentru sesiunea continuă anuală de depunere proiecte pentru tinerii fermieri din diaspora se ridica la valoarea de 20.000.000 euro. În sesiunea din anul 2021 au fost eliminate unele condiții care trebuiau îndeplinite pentru accesarea submăsurii, fiind facilitat accesul tinerilor din diaspora care vor să se instaleze ca tineri fermieri în zonele rurale și să dezvolte exploatații agricole.

Având în vedere interesul foarte mare al tinerilor români din diaspora pentru a se întoarce în țara natală și să activeze în sectorul agricol, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  •  Câte proiecte au fost depuse în cadrul Măsurii 6 – Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor, sub-măsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – diaspora?
  • Care este valoarea totală a proiectelor eligibile depuse în cadrul acestei submăsuri?
  • Care este gradul de contractare pentru apelul de proiecte lansat în anul 2021?
  • Aveți în vedere ca în cursul anului 2022 să lansați un nou apel de proiecte în cadrul sub-măsurii 6.1. Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – diaspora?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu deosebită apreciere,

Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN, Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
motorina romania italia

Motorina în România costă cât în Italia, ajunge la 1,8 euro pe litru

angajare de proba badante

Un pensionar din Veneția și-a lăsat toată averea îngrijitoarei, fiica bătrânului prinsă cu un testament fals