in

Motorina în România costă cât în Italia, ajunge la 1,8 euro pe litru

Prețul carburanților din Românias a crescut din nou în această săptămână și se apropie de cel din țările occidentale. În rezent motorina în România costă cât în Italia.

Motorina premium sare de 9 lei, iar cea standard se situează în jurul valorii de 8,5 lei. Benzina standard costă aproximativ 7,6 lei iar cea premium depășește 8 lei.

Prețul motorinei crește continuu

În București, cea mai ieftină motorină standard este la Lukoil – 8,47 lei iar cea mai scumpă la MOL – 8.67 lei, în stații Mol, conform peco-online.ro, citat de g4media.ro.

Motorina premium are un preț de 8.83 la Lukoil și poate ajunge și la 9.14 lei la MOL (circa 1,8 euro).

Dacă în ultima luna prețul benzinei a stagnat, prețul motorinei a continuă să crească. Cererea pentru motorină a crescut foarte mult în ultima perioadă.

România, pe locul doi la cei mai ieftini carburanţi din Uniunea Europeană, după Bulgaria

Motorina în România costă cât în Italia

Prețul benzinei și al motorinei crește din nou și în Italia. Joi dimineață, Eni și Tamoil au majorat prețurile recomandate la motorină cu doi cenți pe litru. Prețurile medii ale Observatorului de prețuri al Ministerului Dezvoltării Economice văd benzina la 1,775 euro/litru, iar motorina la 1,774 euro/litru.

GPL-ul are un preț de 0,853 euro/litru, metanul costă 2,199 euro/litru, în timp ce GNL-ul este cotat la 2,849 euro/litru.

Autorităţile din Italia au redus valoare accizei aplicate la toate tipurile de carburant de la sfârșitul lunii martie. Astfel, acciza aplicată la carburant din Italia este redusa cu 25 euro/100 litri.

Guvernul Italian a stabilit această măsură ca urmare a creșterii costurilor materiilor prime, agravată de războiul din Ucraina, prețurile benzinei și motorinei atingând niveluri record. Concret, în Italia prețurile la carburant au depășit pragul de 2 euro/litru, crescând cu 70 de cenți (adică 50%) în doar un an.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]
copii italia scoala

Cursuri de limba română în școlile din Italia, iată cum vă puteți înscrie copiii

fermieri diaspora fonduri

Proiect pentru tinerii fermieri din diaspora, fonduri de 20.000.000 euro. Interpelare în Parlament