in

Cursuri de limba română în școlile din Italia, iată cum vă puteți înscrie copiii

Cursuri de limba română în școlile din Italia, iată cum vă puteți înscrie copiii.

Ambasada României la Roma informează că Institutul Limbii Române a demarat pregătirea anului școlar 2022-2023 pentru Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din unitățile de învățământ europene, inclusiv din Italia.

Cursuri de limba română în școlile din Italia

Ambasada României în Italia a informat oficiile școlare regionale (Ufficio Scolastico Regionale-USR) cu privire la acest program, solicitând comunicarea interesului pentru organizarea unor grupe pentru cursul LCCR până la 12 mai 2022. 

Oficiile școlare regionale manifestă interesul pentru organizarea cursurilor de limbă română doar la cererea părinților copiilor români.

Așadar, pentru ca cei mici să beneficieze de acest curs, trebuie să solicitați grădiniței, școlii sau liceului în care învață copilul dumneavoastră formarea unor astfel de grupe. Grupele LCCR se pot organiza începând de la grădiniță (minim 7 preșcolari) și până la liceu (minim 15 elevi).

Baza legală de funcționare a cursului

Baza legală de funcționare a cursului o constituie H.G. nr. 454/2008 pentru aprobarea Proiectului Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului privind predarea cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie românească în unităţi de învăţământ din state membre ale Uniunii Europene și O.M.E.N. nr. 3823/2013 – Metodologia Proiectului Ministerului Educaţiei Naţionale privind predarea cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie românească în unităţi de învăţământ din state membre ale Uniunii Europene.

Derularea acestuia are la bază programe de cooperare în domeniul culturii și al educației, acorduri și declarații ministeriale – între Ministerul Educației și ministerele de resort din 7 țări ale U.E. -, respectiv memorandumuri semnate de I.L.R., în numele și ca reprezentant al M.E.

Institutul Limbii Române a derulat Cursul de limbă, cultură și civilizație românească în unități de învățământ din șase state membre ale Uniunii Europene – Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Marea Britanie și Irlanda. Acestor țări li s-a adăugat, pentru anul școlar 2020/2021, Franța.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]
venetia rezervare online

Vizitarea Veneției se va face doar cu rezervare online, obligatoriu din 2023

motorina romania italia

Motorina în România costă cât în Italia, ajunge la 1,8 euro pe litru