in

Jaf la Aeroportul Otopeni, români din diaspora păcăliți de firme care închiriază mașini. Mii de euro transferați ABUZIV din conturi

Mai mulți români din străinătate au reclamat că o companie care închiriază mașini în zona Aeroportului Otopeni i-a înșelat și li s-au reținut abuziv mii de euro din conturi.

Explicația oficială a firmei este că aceștia au produs daune mașinilor, dar unii dintre clienți se plâng că le-au fost arătate aceleași poze cu aceleași daune, scrie Libertatea.

Simona Zamfir, româncă stabilită în SUA, a venit pentru două săptămâni în România în august.

A închiriat o mașină prin Expedia, de la firma Mex Rent a Car, companie multinațională cu prezență în SUA, Mexic, Canada, Iordania, Grecia, Polonia și multe alte țări. În România, aceasta activează prin firma Teamnet Asig SRL.

Simona a ales și o asigurare care să o acopere în caz de accident auto. Potrivit facturii primite de la Expedia, aceasta trebuia să plătească doar 225 de dolari pentru servicii (920 de lei), dintre care închirierea în sine a mașinii era 16,63 de dolari (68 de lei), iar 209 dolari (852 de lei) era asigurarea de accident.

Pe de altă parte, firma are prețuri suspect de mici, de 4 sau 5 dolari pe săptămână pentru o mașină, este clar că nu cîștigă dn taxa de închiriere.

Firma i-a cerut și un depozit de 9.363 de lei, despre care i s-a spus că va fi returnat atunci când va aduce mașina înapoi. I s-a părut suspect că i s-a cerut cardul, dar nu a zis nimic.

Când a revenit cu mașina la aeroport se gândea, logic, ca va primi depozitul înapoi. Unul dintre angajații firmei i-a spus că a găsit o urmă de piatră pe parbriz și o zgârietură.

I-a fost arătată chiar și o poză. Astfel, i-a fost oprită suplimentar suma de 7.580 de lei.

Suma suplimentară oprită clientei, pe lângă depozitul inițial. În total, peste 17.000 de lei, adică peste 3.500 de euro în total.

A fost șocată.

“Când am ajuns în aeroport și am văzut pe cardul de credit, am sunat imediat să blochez tranzacția, dar cei de la banca au spus că e prea târziu. Imediat ce am ajuns acasă, am încercat toată noaptea să sun la ei, la firma din București, la cei din Mexic, nici un răspuns, nimic.

Ore în șir am încercat. Efectiv nu știam ce să fac. Le-am scris un e-mail, am toate e-mail-urile”, povestește Simona.

“Le-am scris de nenumărate ori, am încercat să sun, efectiv nu se poate vorbi cu cineva de la «birou». Am pus review pe Google și acolo ei mi-au dat o adresă de e-mail și să îi contactez pe cei de la «birou» în legătură cu orice întrebare.

Am scris la acea adresă, dar răspunsurile nu au logică, persoana care răspunde nu știe engleza bine sau ceva de genul, nu am explicație”, continuă ea. De la “birou” i s-a trimis o factură cum că a zgâriat mașina, iar parbrizul este crăpat.

Aceeași poză cu parbrizul i-a fost arătată și unei alte românce, stabilită în Elveția, care a venit în România cu soțul său tot în august. Aceștia spun că le-a fost luată suma 2.225 de euro pentru “depozit” și alte 640 de euro pentru daune aduse mașinii.

Adică peste 2.800 de euro. “Cu acești bani puteam cumpăra o altă mașină, la mâna a doua, și nu mai aveam nevoie să închiriem”, spune românca.

Un alt român, care a solicitat anonimatul, locuiește în Germania. Acesta susține că a fost escrocat de Mex Rent a Car cu 3.000 de euro, așa că a făcut petiție la Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). 

Potrivit Libertatea, sunt mai multe plângeri depuse la Poliția Ilfov pentru astfel de cazuri, iar câțiva dintre cei păcăliți vor să dea firma în judecată.

Mai multe detali AICI

Italia impune NOI RESTRICȚII. Vor fi afectate restaurantele, transportul public, învătământul, sporturile și sărbătorile publice

Pandemia a crescut enorm producția de paste din Italia, românii au cumpărat cu 40% mai mult