in

Măsură utilă românilor care călătoresc frecvent în țările UE: CERTIFICATUL ELECTRONIC DE VACCINARE pe telefon – interpelare în Parlament

Deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian, a cerut printr-o interpelare parlamentară clarificare zvonurilor prin care se va introduce un certificat electronic de vaccinare, care să poată fi utilizat direct pe telefon, la fel ca alte carduri ”de tipul wallet”, măsură utilă în special cetățenilor români care călătoresc frecvent în statele UE și ar debloca puternic sistemele birocratice de la frontieră.

Iată interpelarea completă:

Către: Ministrul Sănătății, Domnului Vlad Vasile VOICULESCU

De la: Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN, Deputat PNL       

Obiectul întrebării: Implementarea certificatului electronic de vaccinare – tip wallet pe telefon

Stimate domnule ministru,

În urmă cu numai câteva zile ați declarat că sunteți favorabil implementării unui certificat electronic de vaccinare, care să poată fi utilizat direct pe telefon, la fel ca alte carduri de tipul wallet.

Această măsură ar fi extrem de utilă pentru cetățenii români care călătoresc frecvent în statele Uniunii Europene (cetățeni români care călătoresc în principal pentru relații contractuale de muncă sau au familiile stabilite temporar/definitiv în străinătate) și ar debloca puternic sistemele birocratice de la frontiera terestră sau aeriană a statului român. Cunoașteți faptul că sute de cetățeni români au avut dificultăți în utlimele două luni la intrarea/ieșirea din țară, chiar dacă au fost vaccinați sau dețineau un test PCR negativ.

Cu toate acestea, eficacitatea măsurii pe care ați anunțat-o depinde și de alți factori, cum ar fi de pildă acordurile de reciprocitate cu celelalte state ale Uniunii Europene. În acest sens, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

  • Vă rog să precizați dacă ați demarat discuții bilaterale cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, pentru a operaționaliza certificatul electronic de vaccinare tip wallet în vederea facilitării tranzitului la frontierele de stat?
  • În condițiile în care pentru realizarea formalităților și îndeplinirea obligațiilor de intrare/ieșire din țară în punctele de frontieră din mai multe state europene au fost descoperite certificate de testare Sars-Cov2 contrafăcute, cu rezultat negativ, vă rog să precizați dacă varianta electronică va putea fi gestionată fără niciun fel de breșă de securitate și posibilitate de contrafacere?

         Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu deosebită apreciere, Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN, Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Incredibil ce depozit de bunuri furate au descoperit carabinierii în garajul unui român din Tivoli. Denunțat pentru tăinuire

cadavru tomberon

Scenă șocantă la Târgu-Mureș: femeie surprinsă în timp ce căra cadavrul unui bărbat cu un tomberon