in

Ministru englez: Românii vor da peste cap piaţa locuinţelor din Marea Britanie

Eric Pickles (foto), secretarul de stat pentru Comunităţi şi Administraţie Locală din Guvernul Cameron, a spus că imigranţii din România şi Bulgaria care vor sosi din 2014 „vor crea probleme pe piaţa locuinţelor„. Pickles a mai spus că a văzut estimări ale Ministerului de Interne, cu privire la câţi români şi bulgari vor sosi de anul viitor, dar că nu poate face publice cifrele, pentru a nu speria populaţia!

„Am văzut estimări, dar nu vrea să vă îngrozesc”

„Având în vedere că ne confruntăm cu o criză a locuinţelor, orice influx din România şi Bulgaria va cauza probleme”, a spus Pickels în cadrul programului Sunday Politics de la BBC, pe 13 ianuarie. „Vor cauza probleme nu numai în termeni de piaţă a locuinţelor ci şi de piaţă a locuinţelor sociale”.

Pickles a spus că a văzut previziuni ale Ministerului de Interne (Home Office) care estimează câţi bulgari şi români s-ar putea muta în UK. Secretarul de stat a spus că nu are „încrede absolută” în acele date şi a declarat că nu vrea să înceapă o „poveste de groază” privind acest subiect. „Trebuie să fiu sigur privind datele înainte să mă pronunţ public”, a spus Pickles.

„Adevărul este că nu cred că ştie cineva în totalitate care va fi numărul persoanelor ce vor veni din Bulgaria şi România”, a mai spus Pickles. Recent, ministrul pentru Locuinţe Nick Boles a afirmat că aproximativ 8.000 de kilometri pătraţi din zona rurală a Marii Britanii vor trebui să fie construiţi pentru a rezolva criza locuinţelor Marii Britanii – jumătate din cerere venind din partea imigranţilor.

Migration Watch: Vor veni 50.000 pe an

Circa 50.000 de persoane din România şi Bulgaria vor veni în Regatul Unit în fiecare an, între 2014 şi 2018, după ce restricţiile vor fi ridicate, a calculat într-un raport grupul de analiză MigrationWatch, care a avertizat privind „consecinţele semnificative” asupra locuinţelor şi locurilor de muncă.

Raportul MigrationWatch arată: „Suntem de părere că este probabil ca românii şi bulgarii să adauge între 30.000 şi 70.000 populaţiei noastre în fiecare dintre următorii cinci ani, din care circa jumătate vor apărea în statisticile privind imigraţia.

Numărul imigranţilor ar putea deveni mult mai mare dacă va exista o deplasare a romilor către UK sau dacă unii din cei aproape un milion de români din Spania şi Italia s-ar muta în Marea Britanie”.

Raportul spune că Germania şi Olanda sunt „destinaţiile probabile” ale imigranţilor români şi bulgari, pentru că ratele lor de şomaj în rândul tinerilor sunt mai mici decât în alte ţări UE.

Dar Marea Britanie, chiar dacă are un şomaj al tinerilor de 20%, „este totuşi o destinaţie atractivă, în parte datorită pieţei sale flexibile de muncă şi în parte datorită accesului facil la sistemul de ajutoare sociale”.

Raportul mai explică de ce e probabil ca Marea Britanie să fie atractivă pentru români şi bulgari. Ambele ţări sunt relativ sărace, cu un salariu minim de circa 1 liră sterlină pe oră, comparativ cu 6,19 aici, iar venitul pe cap de locuitor este de circa o cincime din cel britanic. În plus, destinaţii precum Spania, Italia şi Franţa au un nivel ridicat de şomaj în rândul tinerilor.

Un milion de români din Spania şi Italia s-ar putea muta în Marea Britanie

De asemenea, Regatul Unit oferă beneficii complete când imigranţii îşi găsesc un loc de muncă, inclusiv beneficii pentru locuinţă şi copii şi facilităţi fiscale pentru familiile cu copii.

Sir Andrew Green, preşedintele MigrationWatch, a spus: „Nu este suficient să faci o estimare vagă privind imigraţia din România şi Bulgaria. Este probabil să fie la o scară care va avea consecinţe semnificative asupra locuinţelor şi serviciilor publice. De asemenea, va îngreuna concurenţa cu care deja se confruntă lucrătorii britanici tineri. De aceea trebuie să producem propriile noastre estimări ca şi contribuţie la o dezbatere importantă care trebuie să includă uşurinţa cu care imigranţii din UK pot în prezent să aibă acces la ajutoarele sociale”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Verona, electrocutat la 10.000 de volţi la furat cupru

Lină lumină din lumină lină