in

Ministrul diasporei, Bogdan Stanoevici: „Nu mă tem de ancheta DNA, nu am avut atribuţii la alegeri”

Ministrul diasporei, Bogdan Stanoevici, nu se teme de ancheta DNA privind votul din diaspora. „Nu am de ce să fiu îngrijorat în această privință, ținând cont de faptul că mandatul meu ministerial nu include atribuțiuni în aceasta privință”, a declarat Bogdan Stanoevici pentru DC News.

Începând din seara de 2 noiembrie, după turul I, lui Bogdan Stanoevici i s-a cerut în nenumărate rânduri demisia. Primul a fost Preşedintele Traian Băsescu, care imediat după turul I, a emis un comunicat în care a vorbit de ”grave deficienţe de organizare” a procesului electoral în secţiile de votare din străinătate, cerând demisiile ministrului de Externe Titus Corlăţean şi a ministrului delegat Bogdan Stanoevici.

Duel Stanoevici – Tomac pe tema votului diasporei: „Nu am atribuţii în organizarea alegerilor” – „Nu ştiţi nici măcar ce mandat aveţi!”

Între cele două tururi, Stanoevici a încercat să se apere: „Nu am avut niciun rol în alegerile de Duminică, întrucât nu intră în atribuțiile postului meu”, a declarat Stanoevici la Realitatea TV, primind replica lui Eugen Tomac, fostul şef al DRP: „Constat cu stupoare că nu știți măcar ce mandat aveți în Guvern”.

Înainte de turul II, Stanoevici a făcut mai multe declaraţii care i-au indignat pe cei care au stat la cozi la vot în 2 noiembrie. Cei care au protestat la cozi au fost catalogaţi de ministru ca „agitatori”. El a susţinut că are „informaţii” în acest sens de la Paris şi Viena. Stanoevici a făcut declaraţiile într-o emisiune la TVR International.

„De exemplu, la Paris, unde au fost toate aceste evenimente provocate de grupuri organizate care au venit. Eu am stat 22 de ani în Franţa, iar în Franţa există un sistem care se numesc “les casseurs”, sunt grupuri de tineri revoltaţi pe orice, care, la orice manifestaţie, indiferent de subiect, ei se vor infiltra ca să intre în conflict. Din informaţiile pe care le-am primit şi de la Viena şi de la Paris este că anumite persoane care făceau parte din grupurile care urlau şi care au blocat secţiile de votare nu vorbeau româneşte”, a spus Stanoevici TVRI.

Umilirea românilor, PNL cere demisia lui Stejarel Olaru, secretar de stat la DRP, pentru ”ignorarea continuă a organizațiilor românești de peste granițe”

După turul II, demisia sa a fost cerută de PNL şi de mai multe asociaţii din străinătate.

Surse politice menţionate de DC News afirmă că Bogdan Stanoevici va pleca din funcția de ministru delegat ca urmare a remanierii guvernamentale care va fi anunțată luni 15 decembrie de premierul Victor Ponta.

Dosarul „Diaspora” a fost deschis prin conexarea a şase dosare penale care vizează plângeri legate de modul de desfăşurare a scrutinului. Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe de altă parte, şi Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei deschisese un dosar pentru votul din diaspora. Cele două dosare au fost reunite la DNA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Răzvan Corneţeanu (Reporter Virtual): «În rândul ambasadorilor nominalizaţi ca “ambasadorii ruşinii”, doamna Constantinescu ocupa loc fruntaş»

Diaspora şi mai cum?