in

Natalia Intotero a trecut de partea Revoluției: «Sunt foarte bucuroasă că diaspora a votat!»

Natalia Intotero este din nou ministru pentru românii de pretutindeni. Ea a depus jurământul de învestitură luni, 10 iunie, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, alături de ministrul justiției (Ana Birchall) și a ministrului fondurilor europene (Roxana Mînzatu).

Deși a avut de suferit în urma votului la alegerile europene (nu a fost aleasă, iar partidul său a fost pulverizat), Natalia Intotero, a declarat, luni, că este bucuroasă că tot mai mulţi români care trăiesc în afara ţării şi-au manifestat dorinţa de a participa la alegeri.

Sunt foarte bucuroasă că un număr tot mai mare de cetăţeni din afara graniţelor doresc să fie cu adevărat acasă, în România, prin participarea la vot. (…) Am văzut la ultimele scrutine un interes tot mai mare din partea acestora de a participa la vot şi este normal ca statul român să le creeze posibilitatea aceasta”, a declarat, luni, Natalia Intotero, conform news.ro.

Natalia Intotero a demisionat din funcția de ministru pentru românii de pretutindeni înaintea alegerilor europene, fiind candidată la alegerile europarlamentare pe lista PSD. Nu a fost aleasă, iar postul de ministru era în continuare disponibil, după ce Klaus Iohannis a refuzat să îl numească pe senatorul PSD Liviu Brăiloiu. În tot acest timp, interimatul a fost asigurat de Ștefan Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

Ministrul Muncii se bazează pe întoarcerea românilor din diaspora, pentru finanţarea pensiilor majorate

Toscana, român arestat de carabinieri de sub patul mamei sale, era căutat de aproape un an