in

„4-5 luni le-am dormit pe STRĂZI” Povestea românului multimilionar în America

Un român care a dormit prin parcuri şi a trăit doar cu mâncare ieftină a devenit multimilionar în America. Nick Mocuţa, 37 de ani, are acum peste 100 de proprietăţi, însă atunci când s-a mutat peste Ocean avea la el în buzunar doar 500 de dolari. Luni întregi le-a petrecut dormind pe străzi.

Nick Mocuţa s-a născut la Oradea, dar a visat mereu să își dezvolte o carieră în „țara tuturor posibilităților”. După ce a terminat Facultatea de Științe Economice, Nick și-a luat inima-n dinți și a plecat în SUA cu o viză temporară de muncă. A ajuns cu 500 de dolari în Los Angeles, iar primele luni nu au fost deloc ușoare. 

În ciuda faptului că știa foarte puțin limba engleză la 21 de ani, Mocuţa s-a dus în 2006, în Los Angeles, cu 500 de dolari, bani pe care i-a dăruit bunica lui pentru a începe o nouă viață acolo.

După 15 ani de muncă în Italia: «Acum mă ocup de afacerea mea, la mine ACASĂ»

„Primul taxi pe care l-am luat în oraș m-a costat aproximativ 100 de dolari, ceea ce m-a lăsat cu doar 400 de dolari pentru mine, a fost un șoc cultural, nu voi uita niciodată acea parte”, a povestit Nick, conform Observator News.

„În prima noapte am dormit în aeroport, apoi a doua zi am dormit în parc pe bancă. Eu vorbeam foarte puțin engleză, lucruri elementare. Am dormit în parcul acela cam 4-5 luni. Mă duceam să cumpăr un burger de un dolar de la McDonald’s și le spueam „fără brânză”, ca să nu fiu taxat în plus”, a povestit Nick. După ceva timp în care s-a luptat să-și găsească un loc unde să stea și un job stabil, orădeanul a avut o șansă de care a profitat.

„Am găsit un job ca valet, parcam mașini. Acolo am avut norocul să cunosc o persoană de succes, care avea o firmă de imobiliare. Venea tot timpul acolo, își parca Ferrari-ul în față. Îmi dădea 20 de dolari să-l las acolo. Era un bacșiș bun. Am intrat în vorbă cu el, i-am spus că sunt băiat sărac și că sunt dispus să muncesc orice, doar am nevoie de o oportunitate. S-a uitat la mine, a scos o carte de vizită și mi-a zis să mă duc a doua zi dimineață la el la birou. M-am îmbrăcat cu costumul adus din România, dat de biserică, și cravata roșie de la tata”, a spus Nick Mocuță despre începuturile lui pe piața muncii din SUA.

„Munceam de dimineața până seara”

„Am lucrat ca agent imobiliar, am devenit broker, munceam de dimineața până seara. Am știut că trebuie să fac o schimbare, nu aveam viață personală și nici banii nu mă mai satisfăceau. Am renunțat la imobiliare, deși aveam un venit foarte mare anual. Voiam altceva”, recunoaște românul.

În 2013, Mocuța a început o nouă afacere, care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. A început să vândă articole precum telefoane mobile și huse importate din China pe eBay și, după șase luni, câștiga până la 4.000 de dolari (2.936 de lire sterline) pe lună.

După ce a simţit succesul pe care l-ar putea obține online, a decis să renunțe la slujba de broker pentru a se concentra pe propria afacere în comerțul electronic.

Nouă ani mai târziu, Mocuţa devenea cetățean american cu mai multe magazine online și a încasat aproximativ 40 de milioane de dolari în venituri.

„Cred că motivul pentru care am succes este pentru că nu mi-a fost niciodată frică să pierd, doar să nu încerc. Sunt foarte perseverent și nu renunț niciodată. Eșuez de șapte ori, mă ridic a opta oară”.

Acum, Nick Mocuţa are 100 de apartamente în SUA și România și patru mașini de lux.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Român beat, arestat la Ostia, a încercat să calce cu mașina doi carabinieri – VIDEO

familie de romani distrusa accident Venezia

Familie de români, distrusă în accidentul de la Quarto D’Altino (Venezia)