in

Oferă salarii ca în Italia și Spania, dar nu găsește lucrători. O femeie de afaceri din Suceava este disperată

Patroana unei firme din Suceava este disperată pentru că nu reuşeşte să găsească angajaţi ca să-şi dezvolte afacerea, cu toate, spune ea, că oferă salarii la nivelul celor practicate în Spania şi Italia.

“Avem de muncă în tara noastră, noi oferim locuri de muncă sucevenilor nostri, dar, din păcate, am ajuns să nu ne putem desfăşura activitatea în conditii normale. Nu ne putem dezvolta aşa cum ne-am propus din cauza deficitului de angajaţi. (…) Nu vin la interviuri, nu ştiu ce oferim, nu sunt interesaţi pur si simplu. Noi oferim salarii ca în străinătate, poate nu ca în Belgia, dar i-am ajuns pe cei din Italia, Spania şi totuşi de ce nu muncim? Nu vrem program, nu vrem responsabilităţi, nu vrem decât ajutoare sociale şi ne plângem că nu avem un trai bun în ţara noastră”, a declarat Corina Seserman, administratorul unei firme de confecții metalice din Suceava, citată de Adevărul.

În ultimele şase luni a căutat personal prin intermediul Agenţiei Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, a publicat anunţuri pe site-urile de profil şi în ziare, a bătut inclusiv la uşile primăriilor care au un număr mare de asistaţi social. S-a oferit să îi califice pe doritori la locul de muncă, însă chiar şi aşa nu a reuşit să-şi rezolve problema deficitului de personal. Corina a descoperit că foarte mulţi dintre cei calificaţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, iar familiile acestora sunt afectate de această situaţie.

“Îmi amintesc ziua în care a plecat mama mea in Spania, eram un copil, m-am bucurat când am primit un telefon mobil în prima lună, după plecare, nu erau pe atunci la noi, dar lipsa parintilor pe care am simtit-o după, în momentele importante din viaţa mea, nu a compensat nicioadata acel telefon. Eu înteleg foarte bine copiii rămaşi acasă fără părinti de aceea nu sfătuiesc pe nimeni să facă acest lucru”, a declarat ea.

Lipsa de angajați din economia României este factorul cel mai important care blochează dezvoltarea afacerilor. În ciuda apelurilor și a promisiunilor făcute de patronate și instituții, românii continuă să plece în masă în străinătate.

Întreprinzătorii italieni din România sunt disperați: nu mai găsesc fortă de muncă, lucrătorii au plecat în Italia. Confindustria România cere discuții urgente la Guvern

Deficit uriaș de forță de muncă în România, populația va fi înlocuită cu asiatici

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gorizia, circulau doar noaptea, în spatele altor mașini, doi șoferi români transportau țigări de contrabandă în valoare de 250.000 de euro

Anunțul ministrului Bădălău: România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta și va renunța la Kalashnikov