in

Anunțul ministrului Bădălău: România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta și va renunța la Kalashnikov

România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta în vederea realizării, la Uzina Mecanică de la Plopeni din judeţul Prahova, a două noi tipuri de arme, a anunţat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, statul român şi compania italiană vor crea o nouă societate, în care partea română va deţine 80% din acţiuni.

„Noi trebuie să trecem de la 7,62 cu Armata Română (…) la un calibru NATO şi aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureş, unde s-a făcut un raport şi cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Români şi-ar dori să se doteze. În baza la lucrul ăsta, noi am discutat cu dânşii şi am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde parte română va avea 80%”, a declarat Bădălău la B1 TV.

Ministrul Economiei a precizat că la Plopeni se vor produce două tipuri de arme de asalt, inclusiv modelul ARX 160, care vor fi valorificate atât pentru piaţa internă, cât şi la export.

„Avem piaţa externă şi avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operaţiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”, a adăugat Bădălău.

El a menţionat, totodată, că în 2019 „industria de apărare beneficiază de zece ori bugetul de execuţie de anul trecut”.

Ministrul Economiei a mai spus că obiectivul său este repornirea industriei naţionale de apărare, în condiţiile în care la nivelul Uniunii Europene 70% din producţia de armament este utilizată în ţările producătoare, în timp ce în România armata beneficiază de mai puţin de 10% arme autohtone.

Sindicatul Românilor din Italia, denunț împotriva lui Nicolae Bădălău la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Senatorul Bădălău, cel care s-a p… pe diaspora, va deveni ministrul Economiei

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oferă salarii ca în Italia și Spania, dar nu găsește lucrători. O femeie de afaceri din Suceava este disperată

Padova, biciclist român ucis de o mașină, victima avea 31 de ani