in

Orban susține că românii din diaspora nu sunt corect reprezentați în Parlament: „Cerem mai multe locuri”

orban diaspora

Mai mulți parlamentari de diaspora – Președintele Partidului Forța Dreptei Ludovic Orban spune că, împreună cu colegii de partid, a depus un proiect de lege în Parlament prin care numărul de parlamentari care reprezintă românii din diaspora să fie stabilit în funcție de numărul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate.
Ludovic Orban vine în Italia și lansează filiala Forța Dreptei Diaspora, prezenți membri din multe țări ale Europei

Orban vrea mai mulți parlamentari de diaspora

„În țară, se alege un deputat la 73.000 de cetățeni și un senator la 168.000 de cetățeni. Românii care trăiesc în alte țări sunt reprezentați doar de 4 deputați și de 2 senatori, deși avem milioane de cetățeni români care și-au căutat rostul în altă parte.

Sigur că nu poți să asiguri o reprezentare la nivelul estimărilor, de ordinul milioanelor, a românilor aflați în afara granițelor. Dar există posibilitatea de a asigura reprezentarea politică a cetățenilor care sunt înregistrați oficial”, spune fostul premier.

Partidul lui Orban, Forța Dreptei, și-a deschis oficial o filială în Italia, iată componența conducerii interimare

12 deputați și 5 senatori

El și colegii lui parlamentari din Forța Dreptei au depus un proiect de lege prin care numărul de parlamentari care reprezintă românii din diaspora să fie stabilit în funcție de numărul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate.

Mai mulți parlamentari de diaspora – Orban arată că numărul românilor cu domiciliul în străinătate este astăzi de aproximativ 920.000, ceea ce ar însemna ca românii din diaspora să fie reprezentați de 12 deputați și de 5 senatori.

„Atât timp cât s-a stabilit prin lege constituirea unei circumscripții electorale pentru românii din străinătate, și în această circumscripție trebuie să fie asigurată aceeași reprezentativitate ca și în celălalte circumscripții.

Această soluție nu crește nici numărul de parlamentari pentru că permite scoaterea cetățenilor români cu domciliul în străinătate din rândul cetățenilor din celălalte circumscripții unde figurează și se reduce corespunzător numărul parlamentarilor aleși în aceste circumscripții”, a adăugat Orban, citat de Mediafax

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
badante italia

Italia, îngrijitoare română condamnată la închisoare, și-a abandonat bătrâna în casă: ”Pierdeam avionul!”

copil leganat

Verona, mamă condamnată la închisoare grea, ar fi produs moartea copilului legănându-l cu ”prea multă energie”