in

Verona, mamă condamnată la închisoare grea, ar fi produs moartea copilului legănându-l cu ”prea multă energie”

ItaliaVerona, o femeie a fost condamnată la închisoare fiind acuzată de omor prin imprudență: sentință finală de 6 ani și 8 luni. Cu puțin timp înainte de prânz, când ceilalți doi copii ai ei nu au putut să o vadă pentru că erau la grădiniță și la școală, carabinierii au ajuns-o acasă pentru a o însoți la închisoarea Montorio din Verona, scrie corrieredelveneto.it.

Citiți și: Palermo, o tânără a născut în mașină, pe bancheta din spate, în fața copiilor pe care îi ducea la școală. ”Ura, a sosit frățiorul”

Verona, mamă condamnată la închisoare grea

Ea a fost arestată pentru că, deși neintenționat, ar fi provocat moartea celui de-al doilea fiu al său, „scuturându-l prea brusc”. Ea și soțul ei, ambii din Verona, în vârstă de 40 de ani, au negat întotdeauna că i-ar fi făcut vreun rău micuțului Nicola, dar pentru judecători, micuțul de o lună nu ar fi supraviețuit unor mișcări „excesiv de energice” ale mamei sale.

O dramă care a început pe 26 septembrie 2017. L-ar fi legănat cu „prea multă energie”, poate că în pragul oboselii l-ar fi scuturat „tare”, atât de „tare” încât i-a provocat traume și daune ireparabile: în primă instanță a fost găsită vinovată de uciderea din culpă a copilului și a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare, redusă ulterior în apel la Veneția, dar la 6 ani și 8 luni.

Ultimul recurs inadmisibil

O condamnare care a devenit definitivă, și prin urmare nu mai poate fi atacată în alte instanțe, marți după-amiază la Curtea Supremă: aceasta a respins ca „inadmisibil” ultimul recurs al avocatului Massimo Ruffo, stingând astfel și ultima licărire de speranță pe care cuplul veronez o mai nutrea pentru a vedea cazul redeschis și a-i evita mamei lui Nicola o nouă condamnare după pierderea fiului său, cea la închisoare.

În schimb, cel mai dureros sfârșit s-a materializat cu puțin înainte de prânz, ieri, când carabinierii au sunat la sonerie pentru a o duce la penitenciarul Montorio. Scena care a urmat a fost sfâșietoare, cu soțul ei disperat văzând-o condusă în spatele gratiilor: „Este o nedreptate, nu este vinovată”, a fost convingerea soțului femeii arestate din Veronese: „Nu i-ar fi făcut niciodată rău copilului, niciunul dintre noi nu i-a făcut rău micuțului.

Agonia celui mic

O nevinovăție pe care cuplul, care locuiește într-o comună din provincia Verona (și ale cărui date de identificare le omitem pentru a proteja intimitatea celorlalți minori implicați, n.r.), a susținut-o încă de la început: după ce a părut imediat extrem de grav pentru serviciile de urgență 118, alertate de mama sa disperată care l-a văzut respirând cu dificultate, copilul a ajuns în comă, petrecând următoarele zece luni suspendat între viață și moarte.

O agonie interminabilă în secția de terapie intensivă neonatală, până când inimioara micuței s-a oprit definitiv pe 21 iulie 2018. Din 7 decembrie, mama se află într-o celulă pentru moartea ei, în timp ce protestează că este „fără vină și nevinovată”.

Ea încă speră că într-o zi va putea „dovedi”, între timp apărarea va încerca să obțină permisiunea de a părăsi închisoarea în timpul zilei pentru a lucra. O modalitate de a-i ține mintea ocupată, de a o împiedica să se gândească și, mai ales, de a o împiedica să-și amintească.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
orban diaspora

Orban susține că românii din diaspora nu sunt corect reprezentați în Parlament: „Cerem mai multe locuri”

Giorgia Meloni acoperită de insulte după această fotografie: detaliul nu se observă imediat