in

Italia, îngrijitoare română condamnată la închisoare, și-a abandonat bătrâna în casă: ”Pierdeam avionul!”

Italia, îngrijitoare română condamnată la închisoare. Femeia de 53 de ani, de teamă să nu-și piardă avionul, a plecat fără să-i lase unei colege cheile de la casă. Acuzația a fost de abandon de persoană incapabilă.

Pentru că, plecând din casă înainte de sosirea colegei care trebuia să o înlocuiască, Elena Achitei, acum în vârstă de 53 de ani, originară din România și care locuiește în Buja (o comună din provincia Udine, regiunea Friuli-Veneția Giulia), a lăsat-o de fapt singură pe bătrâna care suferă de demență vasculară și degenerativă și pe care fusese însărcinată să o îngrijească, scrie messaggeroveneto.gelocal.it.

Citește și: Italia, salariile pentru badante, îngrijitoare casnice și babysitter vor crește de la 1 ianuarie: 2.000 de euro mai mult pe an

Italia, îngrijitoare română condamnată la închisoare

Ipoteza formulată de Parchetul din Udine împotriva ei, în calitate de îngrijitoare, a fost confirmată în sentința de șase luni de închisoare (cu suspendare condiționată) pronunțată marți, 6 decembrie, de judecătorul Tribunalului din Udine, Daniele Faleschini Barnaba. Atât cât a cerut și procuroru Laura Martin.

Teama de a pierde avionul în care trebuia să se îmbarce ar fi fost cea care a determinat-o pe îngrijitoare, apărată din oficiu de avocata Sarah Pesamosca, să părăsească domiciliul bătrânei din Pasian di Prato, la 19 iunie 2019, fără să aștepte sosirea persoanei care trebuia să îi ia locul.

O grabă, la el, a fost la originea nu doar a abandonului bătrânei, lăsată singură pentru câteva ore, ci și a imposibilității celei de-a doua îngrijitoare de a intra în casă, deoarece nu avea cheile pentru a deschide ușa.

Alarma nu va înceta decât odată cu sosirea ulterioară a membrilor familiei, care au intrat în casă și au găsit-o pe bătrână, incapabilă să se îngrijească singură, într-o stare precară. Șase luni mai târziu, plângerea a fost depusă cu asistența juridică a avocatului Michele Rodaro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

8 decembrie, sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri (Immacolata Concezione). Ce urări se fac astăzi în Italia

orban diaspora

Orban susține că românii din diaspora nu sunt corect reprezentați în Parlament: „Cerem mai multe locuri”