in

Oslo, urlă „Allah Akbar” și înjunghie trecători: atacator ucis de poliție


A înjunghiat mai mulți trecători în cartierul Bislett din Oslo, înainte de a fi ucis de poliție. Trei persoane au fost rănite în urma atacului.

Presa locală a difuzat imagini cu atacatorul, un bărbat fără cămașă, cu o armă în mână, care ataca strigând „Allah Akbar”.

atac Allah Akbar Oslo

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Torgeir Brenden, „au fost trase mai multe focuri” împotriva atacatorului: bărbatul a fost apoi transportat de urgență la spital, unde a murit la scurt timp după sosire, din cauza rănilor suferite.

În ceea ce privește motivul, poliția – care nu a oferit detalii cu privire la identitatea atacatorului – a exclus la început motivul terorist. Acum, însă, urmează toate pistele după mărturia unor cetăţeni, care l-au auzit pe agresor strigând Allah Akbar.

Revine suspiciunea că acesta este un act extremist.

Atentat la Nisa, teroristul era în Italia pe 9 octombrie, debarcat la Lampedusa. A ucis trei persoane în catedrala Notre Dame

Imaginile postate de martori pe rețelele de socializare și difuzate apoi de presa norvegiană arată o mașină de poliție care îl lovește pe bărbat într-o clădire în încercarea de a-l opri. Dar atacatorul nu renunță, dimpotrivă fuge spre vehicul și deschide ușa pasagerului din față, aplecându-se în interiorul mașinii.

„Poliția a încercat să-l lovească în timp ce el încerca să înjunghie pe cineva. Apoi a atacat poliția cu un cuțit și s-a tras”, a declarat șeful operațiunii de poliție, Solberg.

Atac cu arc și săgeți în Norvegia, cinci morți, atacatorul este un danez convertit la islamism

Cu doar câteva săptămâni în urmă, un alt atac șocase țara: în Kongsberg, la sud-estul Oslo, un bărbat înarmat cu arc și săgeți a ucis 5 persoane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
bertolasso green pass retras de la cei care nu fac a treia doza

Bertolaso: „Să fie retras Green Pass celor care nu fac a treia doză”

tribunal piacenza

Piacenza, s-a îmbătat și a nimerit în altă casă, cum l-a scăpat avocata de închisoare