Menu
in

Plecați în Italia la muncă, s-au întors să facă afaceri: «Investim 44.000 de euro într-o gelaterie italiană, românilor le place gustul»

Au fost plecați în Italia mai mulți ani și au învățat cum poate funcționa această afacere. S-au întors în țară și vor investi în acest domeniu cei 44.000 de euro primiți în cadrul programului Start-Up Nation.

„Noi am fost plecați câțiva ani în Italia și pentru că am văzut că există un interes pentru aceste produse, ne-am gândit să ne deschidem o mică afacere”, susțin doi soți din Iași care vor deschide o gelaterie cu banii obținuți în cadrul programului Start-Up Nation.

Ideea de a deschide această afacere le-a venit celor doi ieșeni după ce au fost plecați mai mulți ani în străinătate, scrie bzi.ro.

Liliana Florentina Florea a lucrat aproximativ doi ani în Germania, iar după ce l-a cunoscut pe soțul său român au plecat amândoi să lucreze în Italia. Acolo au descoperit înghețata italiană și au observat că românii care munceau și locuiau acolo erau încântați de gustul acestei înghețate.

„Eu am lucrat câțiva ani în cadrul unui supermarket, iar soțul a fost angajat la o cofetărie, fiind patiser de meserie. Noi am fost plecați câțiva ani în Italia și pentru că am văzut că există un interes pentru aceste produse, ne-am gândit să ne deschidem o mică afacere aici, în Iași. Am văzut că mai sunt câteva gelaterii, dar noi sperăm că prin produsele italiene, cu ingrediente din Italia, vom atrage clienții”, susține Liliana Florentina Florea.

Ambii ieșeni au lucrat în comerț și știu cum funcționează acest sector. Investiția va fi demarată anul acesta.

„Noi căutăm un spațiu potrivit. Încă nu l-am găsit, dar sperăm că luna aceasta, martie cel târziu, vom rezolva și această problemă. Trebuie să aducem echipamentele, să stabilim cu furnizorii, materia primă. Mai durează puțin până ne punem la punct cu toate detaliile. Sperăm că în vară vom avea gelateria funcțională. Vom avea și 4 angajați pentru că așa suntem obligați, conform proiectului”, mai spune antreprenoarea.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.es/programul-romania-te-asteapta-guvernul-ofera-100-000-de-euro-romanilor-din-diaspora-pentru-a-si-deschide-propria-afacere-in-tara/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version