in

A lucrat ani de zile în Italia și s-a întors să facă afaceri în România: „Voi primi 70.000 de euro de la UE. E o bucurie imensă pentru mine»

O româncă a muncit mai mulți ani în Italia, a învățat o meserie, iar acum se întoarce pentru a aplica ceea ce a învățat. Florentina Fântânaru a muncit ca horticultor în Italia și după ce a acumulat experiență, a revenit în comuna Sirețel, județul Iași.

A depus un proiect anul trecut pentru fonduri europene și a fost anunțată că va primi 70.000 de euro cu care își va înființa sere de flori.

„E o bucurie imensă pentru mine, pentru că am muncit mult la proiect. Pe sere cu flori e mai complicat să iei banii europeni”, a declarat ieșeanca pentru bzi.ro.

Nu este ușor. „Dacă este greu să produci legume în seră, cum pun legumicultorii, cu atât mai greu este să crești flori în seră. Aceste plante sunt mai migăloase, sensibile la frig. Cine se încumetă să înceapă o astfel de afacere cu flori perene are nevoie de timp și răbdare. Nu doar de simplă hărnicie”, spune ieșeanca.

Sera va fi ridicată până la sfârșitul acestui an, iar ieșeanca preconizează că din primăvară va începe să producă flori. Aceasta spune că trebuie să se ridice la standardele clienților, așa cum a făcut în Italia.

„Clientul unei sere cu flori vrea să cumpere o plantă rezistentă, durabilă, frumoasă, cât mai ușor de îngrijit, și bineînțeles, ieftină, dacă se poate. Iar toate aceste exigențe sunt destul de greu de satisfăcut”, mai spune horticultoarea.

„Voi încerca să produc flori românești, ca să le spun așa. Cea mai mare parte din producție va fi vândută angro”, spune ieșeanca.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, și-a violat fiica și cumnata, timp de aproape trei ani, român condamnat la 8 ani de închisoare

Roma, un autobuz ATAC plin de oameni a intrat într-un copac, șoferul a adormit la volan, 29 de răniți