in

Român din diaspora, campion la concursurile de drift, poartă mereu steagul României pe mașina sa

Un român din Cipru și-a consolidat poziția de pilot de clasă în concursurile de drift. Deși se află de la vârsta copilăriei în insulă, nu a uitat că este român și, la fiecare concurs, mașina sa poartă steagul României.

Cujbă Ștefan Sorin are de 30 ani, este originar din județul Botoșani și se află în Cipru de la vârsta de 14 ani. În prezent el este mecanic, tată a doi copii și este singurul pilot român de drift din Cipru.

Concursurile de drift sunt competiții motorizate în care participanții încearcă să își demonstreze abilitățile de conducere în condiții extreme, în care autovehiculele sunt făcute să alunece controlat pe asfalt sau pe alte suprafețe cu aderență redusă. Driftul este o tehnică de conducere în care șoferul pierde intenționat aderența roților din spate ale mașinii și controlează alunecarea acesteia prin manevrarea volanului, accelerări sau frânări.

Român din diaspora, campion la concursurile de drift

În anul 2021, românul a fost campion la competiția Dragster Challenge, de două ori clasându-se pe locurile 2 și 3. Participă la competiția Power Drifft Cyprus de două sezoane, în ultimul (2022) clasându-se pe locul 2 la categoria Semi Pro. Anul acesta el va concura la categoria Pro în campionatul de Power Drift Cyprus 2023 și la Dragster Challenge 2023.

Ce înseamnă să participi la astfel de competiții? Investind foarte mulți bani în mașina de curse și având doar puține sponsorizări. Românul speră că în acest an va atrage mai mulți oameni lângă el, de ce nu, chiar și firme românești.

Concursurile de drift se desfășoară de obicei pe un traseu delimitat de conuri sau alte obstacole. Competiția este de obicei formată dintr-o serie de runde, în care șoferii se întrec unul împotriva celuilalt sau încearcă să obțină cel mai bun timp pe un anumit traseu.

Driftul este considerat un sport extrem

Aceste sport necesită un nivel ridicat de abilitate, tehnică și curaj. Participanții sunt de obicei pasionați de mașini și de motor, iar în cadrul concursurilor folosesc adesea mașini puternice și modificate special pentru această tehnică de conducere.

În Cipru, există câteva evenimente organizate anual pentru pasionații de drift și pentru concurenții profesioniști. Printre cele mai importante competiții de drift din Cipru se numără Dragster Challenge și Power Drifft Cyprus, la care a participat și Ștefan. Acestea au loc în fiecare an în Cipru și reunesc piloți din întreaga insulă.

Există și alte evenimente și competiții locale care sunt organizate de cluburi de mașini sau de pasionați de motorsport.

Ștefan Daniel Laurențiu, Cipru

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 14 In medie: 4.3]
Șofer român arestat furgonetă imigranți

Șofer român arestat în Italia: conducea o furgonetă cu 32 de imigranți, salvați de poliție, aproape sufocați și fără apă

proces cua angajatorul

Italia: o menajeră, recomandată chiar de parohie, este acuzată că ar fi încercat să îi ia bătrânei 800.000 de euro