in

Italia: o menajeră, recomandată chiar de parohie, este acuzată că ar fi încercat să îi ia bătrânei 800.000 de euro

Italia: o menajeră, recomandată chiar de parohie, este acuzată că ar fi încercat să îi ia bătrânei 800.000 de euro. Împreună cu soțul ar fi încercat să intre în posesia bunurilor unei femei în vârstă de 84 de ani, profitând de fragilitatea sa mentală. Însă au fost demascați de administratorul oficiului poștal unde victima avea un cont. Judecați sunt un cuplu din Torino, soț și soție, și un avocat, scrie torino.corriere.it.

Potrivit acuzării, susținută de procurori, după ce s-au autoproclamat moștenitori universali, cuplul a încercat, cu ajutorul avocatului, să deblocheze polițe de asigurare și conturi curente în valoare de aproximativ 800.000 de euro.

Citiți și: Italia, o bătrână i-a lăsat moștenire îngrijitoarei casa și conturile bancare, verii defunctei vor s-o deshumeze și contestă testamentul

Italia: o menajeră, recomandată chiar de parohie, este acuzată

Afacerea datează din vara anului 2020. Bătrâna locuiește într-o locuință socială din Corso Racconigi. Rămasă singură după moartea surorii sale, a angajat o menajeră recomandată de parohie. Aceasta din urmă se mută în casa bătrânei de 84 de ani împreună cu familia ei și își dă seama în curând că bătrâna are o situație financiară bună.

Prin urmare, împreună cu soțul ei, începe să opereze pe conturile bătrânei cu scopul – potrivit anchetei – de a intra în posesia bunurilor înainte ca instanța să numească un administrator de sprijin. Și tocmai în acest context, cuplul i-ar fi cerut ajutorul avocatului.

În rechizitoriu, se face referire la mai multe tranzacții bancare: un transfer de 15.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini și alte transferuri de bani în favoarea avocatului pentru actele de administrare a pensiei de întreținere (niciodată întocmite, potrivit Parchetului).

Acuzații neagă totul

Nu numai atât, se vorbește, de asemenea, despre patru polițe de asigurare de viață girate în favoarea inculpaților și despre un seif. În cursul procesului, inspectorul de poliție a explicat că unele dintre discuțiile confiscate ar fi dezvăluit intenția de a elibera polițele de asigurare pentru a încasa banii înainte de numirea administratorului și pentru a cumpăra locuințe.

Inculpații – apărați de avocații Guido Anetrini și Matteo Grognardi – neagă toate acuzațiile și își vor prezenta versiunea lor asupra evenimentelor la următoarea audiere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Român diaspora campion concursurile drift

Român din diaspora, campion la concursurile de drift, poartă mereu steagul României pe mașina sa

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a decorat o tânără româncă pentru „angajamentul social și munca de voluntariat”