in

Italia, o bătrână i-a lăsat moștenire îngrijitoarei casa și conturile bancare, verii defunctei vor s-o deshumeze și contestă testamentul

Italia, o bătrână i-a lăsat moștenire îngrijitoarei casa și conturile bancare, dar verii defunctei au depus o plângere și au cerut deshumarea cadavrului. Procuratura a cerut arhivarea cazului, dar rudele s-au opus.

Aceasta este povestea unei moșteniri litigioase pe care o are în vedere judecătorul care a fost chemat să decidă dacă să arhiveze cazul sau să îl ducă în instanță, scrie ilrestodelcarlino.it.

Citiți și: Un pensionar din Veneția și-a lăsat toată averea îngrijitoarei, fiica bătrânului prinsă cu un testament fals

Italia, o bătrână i-a lăsat moștenire îngrijitoarei casa și conturile bancare

Defuncta era o femeie în vârstă din Pesaro, cunoscută în oraș pentru marea sa pasiune pentru fotografie, atât de mult încât a primit o recunoaștere națională din partea Federației italiene a asociațiilor fotografice.

Femeia, care era necăsătorită și trăise întotdeauna singură, a murit la domiciliu în februarie 2021. Cu toate acestea, în ultimii ani, începând din 2019, după o spitalizare, ea decisese să angajeze o îngrijitoare care să o ajute în treburile zilnice și a apelat la serviciile unei femei din Rep. Moldova.

În februarie 2021, bătrâna a decedat. Și a apărut testamentul în care femeia din Pesaro își lasă casa și conturile bancare menajerei sale. Însă, când verișoarele, în vârstă de peste 80 de ani și care locuiesc într-un alt oraș, află de testament, depun o plângere prin intermediul unui avocat, susținând că ruda a fost înșelată de îngrijitoare. Potrivit acestora, ar fi încasat și ea circa 90 de mii de euro în doi ani, cu retrageri nejustificate. Ei au cerut ca trupul să fie exhumat.

Procuratura estimează că defuncta i-a lăsat totul îngrijitoarei în deplinătatea facultăților mintale. Avocata îngrijitoarei, Liana Pesaresi, a depus un memoriu în care insistă asupra lucidității bătrânei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]
Român găsit mort în casă la Palermo

Palermo, român de 60 de ani găsit mort în casă: ipoteza unei boli neașteptate

Italia șofer răpus atac de cord

Italia, șofer de 40 de ani răpus de un atac de cord, camionul plin cu lichid inflamabil, reușește să se oprească înainte de a muri