in

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a decorat o tânără româncă pentru „angajamentul social și munca de voluntariat”

O tânără româncă a fost decorată de Președintele Italiei, Sergio Mattarella, pentru implicarea sa în proiecte sociale. Elisaveta Petronela Merfu, în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în Scalea (Cosenza – Calabria), a primit titlul de „Alfiere della Repubblica” (Stegar al Republicii).

Ea a fost răsplătită pentru angajamentul social și munca de voluntariat pe care o desfășoară acum în favoarea copiilor mai mici, după ce a primit ajutor într-o perioadă dificilă a vieții. 

Elisaveta Petronela, de la vârsta de nouă ani a participat la un proiect Salvați Copiii, care a avut ca scop stimularea participării tinerilor la viața școlară, scrie Gazzetta del Sud

Elevă din Craiova, premiată în Italia la un concurs de poezie

Tânără româncă, decorată de Președintele Italiei

În gimnaziu a început să frecventeze Punto Luce, un spațiu educațional, unde Elisaveta Petronela a găsit oportunități de formare și educație pe care familia ei nu i le putea oferi. În acei ani, Elisaveta Petronela a decis să devină membru activ al rețelei „Crescere al Sud”, realizarea de sondaje privind drepturile refuzate copiilor și adolescenților din zona Scalea și participarea la inițiative anti-mafie. 

Este unul dintre membrii fondatori ai grupului Sottosopra Scalea – Mișcarea de Tineret pentru Salvați Copiii, care promovează campanii împotriva bullying-ului și discriminării. Ea este acum un voluntar Punto Luce, implicată în ateliere de cetățenie activă.

Cuvintele lui Mattarella

Președintele Republicii, Sergio Mattarella, a conferit 30 de certificate de onoare ale „Alfiere della Repubblica”. Solidaritatea pentru pace este tema predominantă care a inspirat alegerea tânărului Alfieri în 2022. Selecția dintre mulți tineri merituoși, explică un comunicat de la Quirinale, „a avut ca scop sporirea comportamentelor și acțiunilor de solidaritate, acum în contextul unui bun venit copiilor ucraineni care fug de război, când prin alte gesturi de prietenie, cooperare, incluziune astfel încât diversitățile să nu devină niciodată bariere. 

Martorii aleși nu sunt exemple de acțiuni rare, ci sunt emblematice ale comportamentului larg răspândit în rândul tinerilor, ilustrând un mozaic de virtuți civice din care, din fericire, comunitățile noastre sunt bogate. Poveștile Stegarilor Republicii pot fi deci privite și ca vârful unui mare aisberg care reprezintă, în fiecare teritoriu, viața de zi cu zi a tinerilor».

Citește și ➡ Cunoscutului medic român Gheorghe Cerin i-a fost înmânată la Roma decorația “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
proces cua angajatorul

Italia: o menajeră, recomandată chiar de parohie, este acuzată că ar fi încercat să îi ia bătrânei 800.000 de euro

Italia: Răzvan Petrișor Andrieș murit accident

Italia: Răzvan Petrișor Andrieș a murit într-un accident cu motocicleta, ar fi împlinit 18 ani în luna iunie