in

Elevă din Craiova, premiată în Italia la un concurs de poezie: «Mi-am tradus poezia în limba italiană şi am convins juriul»

Cristiana Badea, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ Craiova, a câștigat deja numeroase premii pentru poezie, la nivel național și internațional. Cel la care ține cel mai mult este un premiu câștigat la un concurs de poezie din Italia.

Studiază artă monumentală și pictează. Din clasele primare a descoperit şi poezia, are deja patru volume lansate şi numeroase premii. Pentru Cristiana, cel mai important premiu este o medalie de argint obţinută la un concurs de la Triuggio, Italia, scrie Gazeta de Sud.

„Cred că cel mai mare premiu pe care l-am obţinut a fost medalia de argint la un concurs de poezie de la Triuggio, Italia. Iniţial, nu am vrut să particip pentru că eu considerăm că nu am şanse, pentru că sunt copii din toată lumea. Dar am participat cu poezii din penultimul meu volum, „Ultimul tren spre infinit”. Am tradus poezia în limba italiană şi am convins juriul să fiu premiată“, spune Cristiana Badea.

„Pasiunea mea pentru poezie a început de la vârsta de nouă ani, din clasa a III-a. La început scriam poezii cu rimă, din ce mai vedeam în cărţile pentru copii, în abecedare, şi într-un fel poezia a fost cea care m-a făcut să renunţ la păpuşi. Veneam acasă după ore şi mă bucuram de puţinul timp liber pe care îl aveam printre lecturile suplimentare şi teme, scriam mici idei. La început, ceea ce îmi doream era ca poezia să aibă rimă şi să semene cât mai mult cu poeziile scrise de poeţi români, cum ar fi George Coşbuc. Tema generală a poeziilor mele era natura. Mie îmi plac foarte mult peisajele de iarnă, pe care le şi pictez. Compun multe poezii de iarnă chiar şi atunci când este vară. Scriu însă poezii atunci când sunt un pic stresată. Poezia este ca un refugiu“, a povestit Cristiana.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prostituție cu românce în Agrigento, arestări și dezvăluiri incredibile: „Le puneau să se prostitueze și pe soacre”

Teramo, româncă mamă a unei fetițe de 6 ani, înjunghiată mortal în timpul pauzei de prânz