in

Românii din Milano au încins Hora Unirii în faţa Consulatului și au cântat ”Treceți, batalioane române, Carpații”

Circa o sută de persoane s-au strâns duminică, 12 februarie, în faţa Consulatului General al României la Milano pentru a continua seria protestelor iniţiate după încercarea Guvernului de a demonta lupta anticorupţie din România.

Acesta este cel de-al patrulea protest organizat la Milano de către activista Roxana Macovei care ne-a asigurat că acestea vor avea o frecvenţă săptămânală până la „închiderea contenciosului pe Justiţie cu guvernul PSD”.

„Suntem puşi în faţa unor şemecherii care nu fac altceva decât să ne arate că ne consideră făcuţi din acelaşi aluat cu electoratul lor. OUG 14, trimisă în Parlament să modifice OUG 13 poate să nu fie aprobată, ori să fie siluită în aşa fel încât ei să ajungă la acelaşi rezultat; toţi curaţi şi cu liber la furat”, a declarat Macovei.

Din comitetul de iniţiativă au făcut parte – ca şi la protestul precedent – Denisa Pădurariu şi Mihaela Moroşan. Mihaela l-a avut ca invitat la protest pe fiul ei, Costin Ignat, în arte Spoke. Artistul, stabilit acum la Bucureşti, este cunoscut publicului în special pentru videoclipul „Amintiri în rime”, despre drama copiilor lăsați în grija bunicilor de părinții plecați la muncă în străinătate.

Spoke şi-a adus chitara şi a cântat împreună cu românii din piaţă: „Deşteaptă-te române”, „Treceţi batalioane române Carpaţii”,„Noi suntem români” precum şi imnul protestatarilor din Sibiu, „Acolo este ţara mea” – o adaptare ad-hoc după piesa mult mai cunoscută cu acelaşi nume.

Dacă duminica trecută vremea a fost nefavorabilă, de această dată manifestanţii au avut parte de o vreme acceptabilă, care le-a permis să vină cu copiii şi chiar de la mari distanţe: Lugano (Elveţia), Como, Brescia şi alte oraşe ale Lombardiei.

Din acelaşi motiv protestul a fost şi unul foarte colorat, locul umbrelelor fiind luat de steaguri şi baloane în culorile steagului naţional precum şi de pancarte cu mesaje îndreptate împotriva corupţiei şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.
La sfârşitul protestului cei prezenţi au cântat şi au încins Hora Unirii, în semn de solidaritate cu românii care protestează în ţară.

Cornel Toma, Milano

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Protest la Aosta: ”Românii ne-au însultat, italienii ne-au felicitat”

Europa arde, România se face frumoasă